Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Τρικαλινός που “κατάπιε” 142 χλμ. στον «δρόμο των Αθάνατων»

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον δρομέα του Συλλόγου Τρικάλων Γιάννη Κόττα , που συμμετείχε και τερμάτισε στον υπερμαραθώνιο δρόμο συνολικής απόστασης 142 χλμ. «δρόμο των Αθάνατων» σε χρόνο 15 ώρες και 53 λεπτά στην 14η θέση γενικής .

Ο αγώνας , που φέτος ήταν αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, πήρε εκκίνηση με 121 δρομείς το μεσημέρι του Σαββάτου από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης , μπροστά από το έφιππο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη . Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία 4 αγάλματα πέρασαν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη (εκκίνηση αγώνα)
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη (80ο χλμ.)
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά (85,7ο χλμ.)
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα), του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας όπου ήταν και ο τερματισμός του αγώνα .

Ο Γιάννης κινήθηκε από νωρίς σε γρήγορους ρυθμούς και έφτασε στην πόλη της Σπάρτης στο 80ο χλμ. της διαδρομής σε 7 ώρες και 37 λεπτά . Από εκείνο το χιλιόμετρο , ξεκίνησε την δύσκολη ανάβαση του όρους Ταυγέτου όπου στα επόμενα 25χλμ. ανέβηκε από τα 200 μέτρα υψόμετρο στα 1300 και πέρασε το επόμενο check point στις σε 13 περίπου ώρες (118ο χλμ). Από εκεί ξεκίνησε η κατάβαση προς τον τερματισμό , στην πόλη της Καλαμάτας ,όπου ο Γιάννης έφτασε περίπου στις 5:00 το πρωί σε χρόνο 15:53 !

Πολλά συγχαρητήρια στον δρομέα μας και καλή αποκατάσταση !

TRIKALA NEWS
Author: TRIKALA NEWS

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή