Ο Τσίπρας υπενθυμίζει στον Κυριάκο το «Βάστα Νταισελμπλουμ»

«Δεν ζητάω εκλογές γιατί είμαι σοβαρός άνθρωπος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν ζητάει εκλογές.

«Δεν είμαστε τυχοδιωκτική πολιτική δύναμη για να θέσουμε τέτοιο ζήτημα με 7.500 νεκρούς», συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, κάθε φορά που η χώρα βρίσκονταν σε κρίσιμο σημείο, φώναζε «βάστα Ντάισελμπλουμ».

Μίλησε για «σπέκουλα» στην υπόθεση της απεργίας πείνας του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση, με τη στάση της, προκάλεσε τον κίνδυνο «ηρωοποίησης» ενός τρομοκράτη, που θα μπορούσε, επίσης, να οδηγήσει σε «στρεβλή ριζοσπαστικοποίηση» κομμάτι της νεολαίας.

Χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά «λάθος» την δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, υποστηρίζοντας ότι η νεολαία του κόμματος του δεν στέκονταν δίπλα στο πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» στις διαδηλώσεις στήριξης των αιτημάτων Κουφοντίνα, όπως υποστήριζαν κυβερνητικά στελέχη, αλλά με δικό της, υπέρ των δικαιωμάτων των κρατούμενων.

Όσο για την «προνομιακή» μεταχείριση των κρατούμενων για τρομοκρατία με τη κυβέρνηση του, υπενθύμισε ότι έχουν αποφυλακιστεί 9 καταδικασμένοι για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, ούτε ένα επί των ημερών του.

Επίσης, υπενθύμισε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε επί κυβερνήσεως Σαμαρά και συνελήφθη επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή