Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο βασιλιάς είναι γυμνός, «ζήτω ο βασιλιάς»

Η «ανεξάρτητη», «ακηδεμόνευτη», «αντικειμενική» δημοσιογραφία στα καλύτερά της!

Μία τοπική ιστοσελίδα ανεβάζει πανηγυρικά, και όλως τυχαίως (;) μία επιστολή του Δημάρχου Τρικκαίων, την οποία συνοδεύει με κολακευτικά σχόλια περί της ομοιότητας Σουηδίας και Τρικάλων. Το κείμενο αφορούσε σε επιστολή συγνώμης του Δημάρχου Τρικκαίων απέναντι στους καταστηματάρχες της οδού Απόλλωνος, όπου 5 μήνες τώρα γίνονται εργασίες αντικατάστασης πλακών του πεζοδρομίου και αντικατάστασης σωλήνων ύδρευσης. Σίγουρα στη Σουηδία δεν θα χρειαζόταν τόσος καιρός, ούτε τόση υπομονή από την πλευρά των καταστηματαρχών. Δεν θα χρειαζόταν επίσης να υποστούν τόσο μεγάλη ζημιά από εργασίες σε 20 μέτρα ενός δρόμου!

Στη διάρκεια των εργασιών ένας εργάτης κινδύνευσε με σοβαρό ατύχημα και τότε μόνο βέβαια, παρότι περίοικοι και καταστηματάρχες διαμαρτύρονταν από καιρό αποφάσισε να εμφανιστεί στο δρόμο η πολιτική ηγεσία του δήμου. Οι διαμαρτυρίες χαλούσαν την εικόνα!

Μετά την δημοσίευση της επιστολής συγνώμης του κ. Παπαστεργίου προς τους καταστηματάρχες από τοπική ιστοσελίδα έγινε το απίστευτο. Δεκάδες ιστοσελίδες της Αθήνας αναπαρήγαγαν το ίδιο θέμα, χωρίς φυσικά διασταύρωση, χωρίς να φροντίσουν να μάθουν για τις διαμαρτυρίες των περιοίκων και των καταστηματαρχών αναδημοσίευσαν τη συγνώμη του δημάρχου, με μία επίφαση θαυμασμού, καθώς στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται δήμαρχοι να ζητούν συγνώμη.

Πόσο ωραία και αθώα επιχειρείται να φτιαχτούν τα προφίλ. Η αλήθεια είναι, βέβαια ότι αυτός ο ίδιος φοβερός και τρομερός δήμαρχος αποφεύγει να εμφανιστεί στην Απόλλωνος. Αυτός ο ίδιος φοβερός και τρομερός δήμαρχος ζήτησε συγνώμη διότι έργα σε τμήμα (και όχι σε ολόκληρο δρόμο) κράτησαν πέντε ολόκληρους μήνες. Έργα αντικατάστασης πλακών πεζοδρομίου και αντικατάστασης σωλήνων ύδρευσης. Σε 20 μέτρα δρόμου! Αυτός ο ίδιος δήμαρχος με την άψογη συνεργασία των ΜΜΕ προχώρησε στην ύψιστη κοροϊδία προς τους καταστηματάρχες ότι θα τους χαρίσει τους λογαριασμούς ύδρευσης για 4 μήνες. Και βέβαια, το ποσό που προκύπτει από τους λογαριασμούς δεν είναι και δυσθεώρητο για έναν ΟΤΑ. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι τα καταστήματα δεν έχουν υψηλές καταναλώσεις. Αλλά ακόμη και έτσι, η επιστολή διοχετεύτηκε στον Τύπο, καιρό μετά την δημοσιοποίησή της (έχει ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου 2019 και τυχαία δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου, λίγο πριν – επιτέλους! – ολοκληρωθούν οι εργασίες), οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις εργασίες στα καταστήματα είναι πολύ μεγαλύτερες από έναν λογαριασμό της τάξης των 20 ευρώ και, κυρίως η αποτελεσματικότητα της δημοτικής «μηχανής» αποδεικνύεται ανεπαρκής. Άρα και οι πολιτικοί προϊστάμενοι.

Εν ολίγοις, ο βασιλιάς είναι γυμνός, την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ κραυγάζουν «ζήτω ο βασιλιάς».

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή