Ελλάδα

Ο Βορίδης ενημερώνει για την Αφρικανική Πανώλη

6 Feb 2020

Δεν συντρέχει κανείς απολύτως λόγος ανησυχίας για την ανθρώπινη υγεία

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε για το κρούσμα Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων το οποίο εντοπίστηκε σε οικόσιτη εκμετάλλευση στην ευρύτερη περιοχή της Νιγρίτας Σερρών.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κανείς απολύτως λόγος ανησυχίας για την ανθρώπινη υγεία, καθώς, όπως τόνισε η συγκεκριμένη νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ενεργοποίησαν το σχετικό πρωτόκολλο το οποίο περιλαμβάνει χωρική οριοθέτηση σε δύο ζώνες ακτίνας τριών και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα, μέσα στις οποίες λαμβάνεται ήδη μία σειρά συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της ζωονόσου.

O Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς είναι η μόνη χώρα από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οικειοθελώς και χωρίς να έχει αντιμετωπίσει κρούσμα, έθεσε σε εφαρμογή τον κανονισμό που προβλέπει αυξημένα μέτρα επιτήρησης στα σύνορά της, προσθέτοντας ότι για το γεγονός έχει ήδη ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε μάλιστα ότι επιτόπου βρίσκεται κλιμάκιο υπό την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή και τον Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στρατάκο προκειμένου μαζί με τους κτηνιάτρους της Περιφερειακής Διευθύνσεως, να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες ενέργειες και ελέγχους.

 

admins
Author: admins

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. ΠΑΣΙΑΛΗΣ»

Με έμφαση στην ανανέωση και τη συμμετοχή νέων μελών συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού Συλλόγου …
Δυναμική παρουσία του Δήμου Μετεώρων στην κοινή συνάντηση Γεωπάρκων στην Κόνιτσα

Δυναμική παρουσία του Δήμου Μετεώρων στην κοινή συνάντηση Γεωπάρκων στην Κόνιτσα

Με στόχο την κοινή ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Δήμος Μετεώρων συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση των τριών Παγκόσμιων …
Ο Κώστας Μαράβας στον Εσπερινό του Αγίου Προκοπίου

Ο Κώστας Μαράβας στον Εσπερινό του Αγίου Προκοπίου

Παρουσία αιρετών και πιστών στον Εσπερινό και την Αρτοκλασία στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Προκοπίου …
«Μια Άλλη Θήβα» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

«Μια Άλλη Θήβα» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Η sold out παράσταση του Σέρχιο Μπλάνκο ταξιδεύει στα Τρίκαλα για μία βραδιά …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.