Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Βουλευτής Επικρατείας Γεώργιος Αποστολάκης για την Επέτειο του «ΟΧΙ»

Στις 28 Οκτωβρίου 1940 εορτάζουμε δύο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία μας, την Αγία Σκέπη και την 28η Οκτωβρίου, που είναι συνδεδεμένα με την ανδρεία, την πίστη, και την αντίσταση του ελληνικού λαού.

Η Αγία Σκέπη, γνωστή και ως Άγιον Όρος, είναι ένας τόπος αφιερωμένος στην πνευματική ανάπτυξη και την σιωπή. Εκεί, μοναχοί ζουν και προσεύχονται με αφοσίωση, παραμερίζοντας τα υλικά αγαθά για χάρη της πνευματικής εξέλιξης. Ας εμπνευστούμε από αυτό το πνεύμα της αφοσίωσης και της πίστης.

Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον πολεμικό μηχανισμό του Μουσολίνι, που απαιτούσε την υποταγή μας. Αντί να κάνουμε πίσω, οι Έλληνες αποφάσισαν να αντισταθούν, να υπερασπιστούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Ο Ιωάννης Μεταξάς, τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, ανταποκρίθηκε με τον πιο σαφή τρόπο: “Οχι!”.

Το “Οχι” της Ελλάδας αντιστάθηκε στον ιταλικό επεκτατισμό και σηματοδότησε την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό το “Οχι” εκφράζει τον πατριωτισμό, τη σθένος, την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ανδρεία που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό.

Σήμερα, επίσης, είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε τις αξίες που μας ενώνουν ως έθνος. Η ανεξαρτησία, η δημοκρατία, η ελευθερία και η αλληλεγγύη παραμένουν βασικές αρχές που πρέπει να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα. Η ιστορία μας μας διδάσκει ότι αυτές οι αξίες απαιτούν συχνά θυσίες, αλλά είναι αναντίκτυπες και αξίζει να τις υπερασπιστούμε.

Σήμερα, ας αντλήσουμε δύναμη από το παρελθόν μας και ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον. Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας, την ενότητά μας και την αγάπη μας για την πατρίδα μας. Ας είμαστε πάντα περήφανοι για την ελληνική κληρονομιά και ας την διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενεές. Καλή επέτειο σε όλους!

Βουλευτής Επικρατείας, κοινοβουλευτική ομάδα «ΝΙΚΗ»
Γεώργιος Αποστολάκης

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή