Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας στην Μεσοχώρα

Εξήγγειλε την έναρξη των εργασιών για την λειτουργία του ΥΗΕ της ΔΕΗ και την άμεση αποζημίωση με ευνοϊκούς όρους στους κατακλυζόμενους

Την Παρασκευή το πρωί Κυβερνητικό  Κλιμάκιο με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, επισκέφθηκε την Μεσοχώρα προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για την θετική εξέλιξη για την πορεία των συμπληρωματικών έργων που δρομολογούνται από το Υπουργείο, εξαγγέλλοντας  συγχρόνως την έναρξη αυτών. Τόνισε επίσης ‘ότι προτεραιότητα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης  είναι η αποζημίωση από την ΔΕΗ και θα είναι με πολύ ευνοϊκούς οικονομικούς όρους.

Τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κων/νο Σκρέκα συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης ,Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλης δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεσοχώρας κ. Αθανάσιος Σακκάς.

Στην πλατεία του Χωριού συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι όπου μερικοί εξ’ αυτών εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το Φράγμα ,προς τον Υπουργό.

Παρά τις έντονες αντεγκλήσεις  ο κ. Σκρέκας τους ενημέρωσε διεξοδικά ότι το έργο θα προχωρήσει με τις συμπληρωματικές εργασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει, για την λειτουργία του ΥΕ Μεσοχώρας  τονίζοντας ότι πρωτίστως θα αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι που θίγονται η κατοικίες τους και με την δημιουργία του νέου και σύγχρονου  οικισμού.

Η εκτίμηση που υπάρχει από την ΔΕΗ ότι η τιμή αποζημίωσης θα είναι διπλάσια από τις αντικειμενικές Αξίες  και η διαδικασία της συμφωνίας θα είναι ότι θα δοθεί το 50% πρώτα και το άλλο 50% με την λειτουργία του Φράγματος.

Θα είναι δίκαιο αυτό για τους ανθρώπους που έζησαν τόσα χρόνια στα σπίτια τους με όλες τις αναμνήσεις τους.

Τελειώνοντας ο κ. Σκρέκας επανέλαβε του Έργο είναι Εθνικής Σημασίας και συμφέρον όσο αναφορά την εξοικονόμηση φθηνής Ενέργειας που ξοδεύτηκαν αρκετά εκατομμύρια  από το Κράτος για την κατασκευή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος ακολούθησαν και οι τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού τονίζοντας την αναγκαιότητα λειτουργίας του Φράγματος  και του Υ.Ε. της ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας τόνισε και αυτός ότι με την λειτουργία του Φράγματος θα δημιουργηθεί πλούτος στην περιοχή και θα ανοίξει ο δρόμος της Ανάπτυξης της  που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Στην συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στις Εγκαταστάσεις του Υ.Ε. της ΔΕΗ  όπου τον Υπουργό και τους υπολοίπους πολιτικούς παράγοντες, ενημέρωσαν και ξενάγησαν παράγοντες της ΔΕΗ ,με παρόντα τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΗ κ. Κοπανάκη.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή