Άρθρα – Απόψεις

Ο Αντώνης Χιώτης οραματιστής της σύγχρονης ψυχιατρικής στον ν. Τρικάλων

29 Sep 2018

Την τελευταία του πνοή, άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018, ο 80 ετών ψυχίατρος Αντώνης Χιώτης.

Ένας υπέροχος άνθρωπος, που διακρίνονταν για το χιούμορ του. Ένας λαμπρός επιστήμονας με μεγάλη κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων και ένας άξιος οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας.

Κατέληξε στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία.

Ο Αντώνης Χιώτης, οραματίστηκε και ίδρυσε το 1975 – σε εποχές που οι διεθνείς τάσεις της σύγχρονης ψυχιατρικής στην Ελλάδα και ιδίως στην επαρχία ήταν λιγότερο γνωστές –  την πιο σύγχρονη Ψυχιατρική Κλινική στο Νομό Τρικάλων.

Ως πατέρας, ευτύχησε να δει τα παιδιά του, Ιωάννη και Εύα, αποκατεστημένα επαγγελματικά στην Τρικαλινή κοινωνία. Αξιώθηκε να καμαρώσει το γιο του Ιωάννη, να αναλαμβάνει και να συνεχίζει το πετυχημένο του έργο ως ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, έχοντας για οδηγό του, τις ηθικές αρχές και κοινωνικές αντιλήψεις προσφοράς που ο πατέρας του τον δίδαξε.

Ως σύζυγος διένυσε ένα δημιουργικό βίο βασισμένο στον σεβασμό και αγάπη, με την αγαπημένη σύζυγό του Λίλη.

Ως επιστήμονας, στα 45 χρόνια λειτουργίας της «Ψυχιατρικής Κλινικής Αντωνίου Χιώτη», πρόσφερε αδιαλείπτως, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, επιστημονική κατάρτιση και αξιοζήλευτο ήθος, ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.  Γνωρίζοντας καλά ότι η προαγωγή της ψυχικής υγείας ενός ασθενούς, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του τόσο του πάσχοντα, όσο και των μελών της οικογένειάς του καθώς και της ίδιας της κοινωνίας, γενικότερα, ασκούσε πάντα την ψυχιατρική με ανθρώπινο πρόσωπο.

Η θλίψη μεγάλη στην κοινωνία των Τρικάλων από την απώλεια του ψυχιάτρου Αντώνη Χιώτη.

Παρήγορο είναι, το γεγονός ότι το δρόμο του  ιατρικού ήθους, επιστημονικής κατάρτισης και ανθρώπινης προσέγγισης, εκείνου, τον αναλαμβάνει επάξια τώρα, ο γιός του Ιωάννης Αντωνίου Χιώτης, ασκώντας το μέγιστο λειτούργημα της ψυχικής υγείας, στον ίδιο χώρο που ο πατέρας του έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης ψυχιατρικής επιστήμης, πριν δεκαετίες, στο Νομό Τρικάλων.

Από την ενημερωτική ομάδα του trikalanews.gr θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντα.

admins
Author: admins

AirCanteen

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Η AirCanteen, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες εστίασης, αναζητά Πωλητές, Barista, Αποθηκάριους & Υπεύθυνους Καταστήματος για τα καταστήματά μας στα …


Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Την Τρίτη 15 Απριλίου στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού η κηδεία της 70χρονης Τρικαλινής …
Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Από 23 έως 25 Απριλίου 2025 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» – Απαραίτητο το μελισσοκομικό βιβλιάριο …
Από αναβολή σε αναβολή ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

Από αναβολή σε αναβολή ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

Τελειωμό δεν έχουν οι αναβολές στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας όπου συμμετέχει και ο ΑΟ Τρίκαλα …
Έφυγε πλήρης ημερών η Νικολίτσα Αναγνωστιάδου

Έφυγε πλήρης ημερών η Νικολίτσα Αναγνωστιάδου

Κηδεύτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα στα Τρίκαλα, σε στενό οικογενειακό κύκλο …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.