Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Αντώνης Χιώτης οραματιστής της σύγχρονης ψυχιατρικής στον ν. Τρικάλων

Την τελευταία του πνοή, άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018, ο 80 ετών ψυχίατρος Αντώνης Χιώτης.

Ένας υπέροχος άνθρωπος, που διακρίνονταν για το χιούμορ του. Ένας λαμπρός επιστήμονας με μεγάλη κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων και ένας άξιος οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας.

Κατέληξε στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία.

Ο Αντώνης Χιώτης, οραματίστηκε και ίδρυσε το 1975 – σε εποχές που οι διεθνείς τάσεις της σύγχρονης ψυχιατρικής στην Ελλάδα και ιδίως στην επαρχία ήταν λιγότερο γνωστές –  την πιο σύγχρονη Ψυχιατρική Κλινική στο Νομό Τρικάλων.

Ως πατέρας, ευτύχησε να δει τα παιδιά του, Ιωάννη και Εύα, αποκατεστημένα επαγγελματικά στην Τρικαλινή κοινωνία. Αξιώθηκε να καμαρώσει το γιο του Ιωάννη, να αναλαμβάνει και να συνεχίζει το πετυχημένο του έργο ως ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, έχοντας για οδηγό του, τις ηθικές αρχές και κοινωνικές αντιλήψεις προσφοράς που ο πατέρας του τον δίδαξε.

Ως σύζυγος διένυσε ένα δημιουργικό βίο βασισμένο στον σεβασμό και αγάπη, με την αγαπημένη σύζυγό του Λίλη.

Ως επιστήμονας, στα 45 χρόνια λειτουργίας της «Ψυχιατρικής Κλινικής Αντωνίου Χιώτη», πρόσφερε αδιαλείπτως, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, επιστημονική κατάρτιση και αξιοζήλευτο ήθος, ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.  Γνωρίζοντας καλά ότι η προαγωγή της ψυχικής υγείας ενός ασθενούς, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του τόσο του πάσχοντα, όσο και των μελών της οικογένειάς του καθώς και της ίδιας της κοινωνίας, γενικότερα, ασκούσε πάντα την ψυχιατρική με ανθρώπινο πρόσωπο.

Η θλίψη μεγάλη στην κοινωνία των Τρικάλων από την απώλεια του ψυχιάτρου Αντώνη Χιώτη.

Παρήγορο είναι, το γεγονός ότι το δρόμο του  ιατρικού ήθους, επιστημονικής κατάρτισης και ανθρώπινης προσέγγισης, εκείνου, τον αναλαμβάνει επάξια τώρα, ο γιός του Ιωάννης Αντωνίου Χιώτης, ασκώντας το μέγιστο λειτούργημα της ψυχικής υγείας, στον ίδιο χώρο που ο πατέρας του έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης ψυχιατρικής επιστήμης, πριν δεκαετίες, στο Νομό Τρικάλων.

Από την ενημερωτική ομάδα του trikalanews.gr θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή