Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο δήμαρχος της «έξυπνης» πόλης, φανατικά… Καραγατσικός

Η φύση των εξοχών των Τρικάλων την εποχή της άνοιξης, είναι πραγματικά οργιώδης. Οργιώδης είναι και εντός της  «έξυπνης» πόλης της άνοιξης του 2019. Ιδιαίτερα στο στολίδι των Τρικάλων. Τον Ληθαίο ποταμό που διασχίζει τα Τρίκαλα  και τα κόβει σε δυο κομμάτια. Στην δεξιά και αριστερή όχθη του Ληθαίου.  Μοναδικό χαρακτηριστικό πόλης στην ελληνική επικράτεια.
Οι όχθες του Ληθαίου, μέσα στα Τρίκαλα και δυο βήματα με τα πόδια απ΄το κέντρο τους, είναι καταπλούμιστες με όλων των ειδών τις πρασινάδες και χόρτα, μικρά, μεγάλα και υπερμεγέθη. Το ξέρουν όλοι οι πολίτες. Το βλέπουν όλοι οι πολίτες!

Για τον λόγο αυτό, αισθάνονται ιδιαίτερα τυχεροί που ζουν στην «έξυπνη» πόλη του 21ουαιώνα και βιώνουν και βλέπουν καθημερινά, το μεγαλείο της φύσης της Θεσσαλικής γης την περίοδο της άνοιξης, όπως αυτή υμνήθηκε στα δημοσιογραφικά – ταξιδιωτικά κείμενα του Μ. Καραγάτση στις  αθηναϊκές εφημερίδες στα τέλη της δεκαετίας του '40 και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '50.

Για την Θεσσαλική γη, έγραψε τότε, ο Καραγάτσης: «Ο κάμπος. Τον χειμώνα είναι θλιβερός. Το καλοκαίρι κόλαση. Το χινόπωρο τον τυλίγει σε γοητευτικότατη μελαγχολία. Μα την άνοιξη τίποτε δεν μπορεί να παραβληθεί με τον κάμπο της Θεσσαλίας. (…) Λίγο πιο πέρα, μαντεύεις τον ποταμό χωμένο στη ζούγκλα που θρέφουν τα νερά κι οι βούρκοι. Ιτιές και καραγάτσια, λυγαριές και βελανιδιές, οξυάκανθες ανθισμένες κι άλλα μύρια φυτά της πλούσιας γης, πνιγμένα, σφικταγκαλιασμένα, που ακολουθούν τη γονιμοποιό κοίτη».

Ευτυχώς που στο Δήμο Τρικκαίων, υπάρχει  η ανικανότητα  αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτωνκαι η αδυναμία συντήρησης των δημόσιων χώρων, τουλάχιστον όσων  την καθιστούν ξεχωριστή από όλες τις άλλες πόλεις της Ελλάδας  – πλην ορισμένων κεντρικών σημείων… για το «φάτσιμάρε»  – κι έτσι, ακόμα και στην νέα πραγματικότητα,  του  γρήγορου ίντερνετ και την εξελιγμένη τεχνολογία των Τρικάλων, το τοπίο στις όχθες του Ληθαίου, ξεπερνά σε γραφικότητα το τοπίο των ποταμών της Θεσσαλίας   του πρώτου μισού του 20ου αιώνα!  Τότε που φάνταζε επιστημονική φαντασία να μπει στις ζωές των Θεσσαλών, το 5G!

Πόσο πολύ ευνοημένοι είναι  πραγματικά, οι πολίτες της «σύγχρονης και έξυπνης» πόλης, στην οποία ο ρομαντισμός – που στις μέρες μας  θεωρείται ξεπερασμένος και οπισθοδρομικός  –  ακόμα,στα Τρίκαλα καλά κρατεί!

Αθεράπευτα ρομαντικοί όλης της Ελλάδας ενωθείτε και ελάτε να γνωρίσετε την πόλη των Τρικάλων, ως τουριστικό προορισμό που έχει την δυνατότητα να σας γνωρίσει μοναδικά την μαγεία της Καραγατσικής Άνοιξης  του Θεσσαλικού κάμπου των αλλοτινών καιρών!

Μην ξεχάσετε μόνο, να πάρετε  μαζί σας, αρκετά μπουκάλια με αντικουνουπικά σπρέι και χοντρά ρούχα. Γιατί τα κουνούπια που κυκλοφορούν στην ζούγκλα  των μύριων φυτών στις γονιμοποιές κοίτες του Ληθαίου, είναι της προχωρημένης και εξελιγμένης γενιάς και δεν αστειεύονται.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή