Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο δήμαρχος Τρικκαίων ζητά πίσω τον εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που χάρισε στα σχολεία

Σύμφωνα με επιστολή την οποία υπογράφουν  57 καθηγητές Πληροφορικής της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, το trikalanews.gr αποκαλύπτει, την  έντονη δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών που έχουν αναλάβει ταυτόχρονα και την Εκπαιδευτική Ρομποτική στα σχολεία και ο οποίοι, διαμαρτύρονται  στον δήμαρχο Τρικκαίων  Δημήτρη  Παπαστεργίου, για το προσβλητικό ύφος που είχε επιστολή του προς τα Δημοτικά-Γυμνάσια-Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια Τρικάλων και με την οποία, αφού επενέβη στο εκπαιδευτικό έργο των σχολείων, ζήτησε  πίσω τον εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, τον οποίο ο  Δήμος  είχε κάνει  δώρο στα σχολεία πριν ένα χρόνο! 
 
Αφορμή για αυτή  την ενέργεια του δημάρχου Τρικκαίων, καθώς φαίνεται  καθαρά μέσα από την επιστολή που απέστειλε στα σχολεία υπό μορφή «εκβιασμού»  – στάθηκε η μηδαμινή συμμετοχή των σχολείων των Τρικάλων, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 (σε επίπεδο Θεσσαλίας), που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, στις 17 Φεβρουαρίου,  σε συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων, με τις Μ.Κ.Ο – WRO Hellas και  STEM Robotics Academy. 
 
• Ανταλλαγή επιστολών 
 
Το trikalanews.gr ερευνώντας το θέμα, διαπίστωσε, ότι ο Δήμος Τρικκαίων – χωρίς πριν να έχει καμία  συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης –  μέσω του αντιδημάρχου  Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Άκη Αναστασίου, με επιστολή που φέρει ημερομηνία, την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12/2018),  ανακοίνωσε στα σχολεία, ότι τα Τρίκαλα είχαν «κερδίσει» την διενέργεια του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της WORLD ROBOTICW ORGANIZATION (WRO)για το έτος 2019 και προσκαλούσε  τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, να προβάλλουν το έργο τους στις επιμέρους κατηγορίεςτου διαγωνισμού, στις 17 Φεβρουαρίου 2019.
 
Οι ομάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής των σχολείων, δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, καθώς ο χρόνος  για προετοιμασία  ήταν ελάχιστος, δεδομένου ότι τα σχολεία άνοιξαν λόγω παγετού στις 14 Ιανουαρίου 2019, οπότε  είχαν στην διάθεσή τους, ένα μήνα. 
 
Επιστολή δημάρχου Τρικκαίων 12/2/2019: Βλέποντας την μηδαμινή συμμετοχή των σχολείων των Τρικάλων, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πέντε μέρες πριν τον Διαγωνισμό, έστειλε ο ίδιος πλέον, επιστολή στα σχολεία, διαμηνύοντάς τους,  ότι  είχαν την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό «εμφανιζόμενοι στη έναρξή του».
 
Στην ίδια επιστολή, σε προηγούμενη παράγραφο, απροκάλυπτα  σημειώνεται:  «εικάζουμε ότι πιθανώς να μην χρησιμοποιείτε τον εν λόγω εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, οπότε καλό είναι να τον διαθέσουμε σε σχολεία και ομάδες ερευνητών, που αποδεδειγμένα κάνουν χρήση και έχουν ανάγκη. Σκοπός μας είναι η βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του εξοπλισμού που προμηθεύτηκε ο Δήμος μας και παραχώρησε στο σχολείο σας. Για το λόγο αυτό, σε συνεννόηση με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Τρικάλων, θα προβούμε σε επόμενες αναγκαίες ενέργειες». 
 
• Επιστολή 57 καθηγητών Πληροφορικής Π.Ε και Δ.Ε Τρικάλων στις  22/2/2019
 
«Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς δεν είναι αυτοσκοπός της εκπαίδευσης» 
 
Στην επιστολή που απέστειλαν στον δήμαρχο Τρικκαίων οι 57 καθηγητές  Πληροφορικής, υπεύθυνοι της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα σχολεία τους (από τους 90 συνολικά) – και οι οποίοι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που ήρθαν μόλις πριν λίγο στο trikalanews.gr  έχουν την στήριξη πολλών περισσότερων συναδέλφων τους καθηγητών Πληροφορικής  – σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι η πρόταση να αφαιρεθεί ο εξοπλισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής «προκάλεσε έκπληξη στην εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού»  και «η συγκεκριμένη κίνηση υποτιμά και απαξιώνει το έργο »των εκπαιδευτικών.
 
«Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς δεν είναι αυτοσκοπός της εκπαίδευσης» τονίζουν και σημειώνουν με νόημα: «Τον εξοπλισμό που διαθέσατε στα σχολεία και τα αποτελέσματα της χρήσης του, είχατε την δυνατότητα να τα παρακολουθήσετε  στο Φεστιβάλ Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της  Δ.Δ.Ε Τρικάλων στις 4/12/2018, στον οποίο δεν μας τιμήσατε με την παρουσία σας».
 
Επίσης, αναφέρουν, ότι  στα Δημοτικά, η προμήθεια σε αντάπτορες έγινε την εβδομάδα του διαγωνισμού  παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στην Σχολική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων.
 
Οι καθηγητές, κλείνοντας την επιστολή τους στον δήμαρχο Τρικκαίων, υπογραμμίζουν: «Αν νομίζετε ότι δεν γίνεται χρήση του εξοπλισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία, σας ενημερώνουμε ότι είναι στην διάθεσή σας. Είμαστε συνηθισμένοι να εργαζόμαστε σκληρά, πολλές φορές με αυτοθυσία με τα πενιχρά μέσα που μας διατίθενται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε ευσυνείδητα για την πρόοδο και το μέλλον των μαθητών μας». 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή