Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο δωδεκάλογος της Δημιουργίας Ξανά

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ μιλάει καθαρά για το τι πρέπει να κάνει η χώρα για να πάει μπροστά. Βασική μας θέση είναι ότι για να γίνει η Ελλάδα μια ευρωπαϊκή χώρα και να χαρεί ο λαός της την ευημερία που του αξίζει προαπαιτούμενο είναι η ανατροπή του πελατειακού κρατισμού που καταστρέφει την παραγωγική μας οικονομία.
 
“Για να δημιουργήσεις ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας και να κάνεις αναδιανομή του πλούτου, σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις ώστε να παράγεις πλούτο’’
 
Μπαρτζιώκας Αθανάσιος
Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής με τη ‘‘Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος’’
 
1. Η φορολογία που θα μας οδηγήσει γρήγορα στην ανάπτυξη. Απλός και σταθερός φορολογικός νόμος με ενιαίο φορολογικό συντελεστή 12% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Όλα τα έξοδα αναγνωρίζονται και εκπίπτουν από το φορολογητέο. ΦΠΑ 15%. Στα είδη πρώτης ανάγκης 9%. Κανένας φόρος σε ανύπαρκτο εισόδημα. Καταργούνται: ΕΝΦΙΑ, τεκμαρτά εισοδήματα, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, ειδικοί φόροι κατανάλωσης, φόροι πολυτελείας, φόροι υπέρ τρίτων και όλα τα συντεχνιακά προνόμια που στρεβλώνουν την παραγωγική οικονομία.
 
2. Το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας. Αποχώρηση του κράτους από το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του. Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Το κράτος είναι για να εποπτεύει και να ρυθμίζει την οικονομική δραστηριότητα, είναι επόπτης και διαιτητής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όχι ανταγωνιστής της. Τα έσοδα του κράτους αποκτώνται από τη φορολόγηση του πλούτου που παράγει η ιδιωτική οικονομία.
 
3. Η μοναδική δίκαιη λύση για τα στεγαστικά δάνεια. Τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια μετατρέπονται, με χαμηλό επιτόκιο και μικρή μηνιαία καταβολή, σε μακροχρόνια, με περίοδο που ενδεχομένως ξεπερνάει το προσδόκιμο ζωής των δανειοληπτών. Αλλά κανένα δάνειο δεν «κουρεύεται». Αν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να πληρώσει ούτε αυτή τη μικρή δόση, ο πλειστηριασμός είναι αναπόφευκτη λύση – οδυνηρή μεν, αλλά δίκαια.
 
4. Ασφαλιστικό σύστημα που να υπηρετεί το συμφέρον όλων των γενεών. Μετατροπή του σημερινού φαύλου αναδιανεμητικού συστήματος σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό με ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικού φορέα. Διαχωρίζεται η ασφάλεια υγείας από αυτή της σύνταξης. Κάθε πολίτης θα έχει έναν ατομικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό όπου θα μπαίνουν οι ασφαλιστικές του εισφορές. Το κεφάλαιο που θα συγκεντρώνεται θα είναι ατομική του ιδιοκτησία και όχι δημόσιος πόρος. Κάθε εργαζόμενος μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τον χρόνο συνταξιοδότησής του. Για άπορους ανασφάλιστους πάνω από τα 67, θα υπάρχουν προνοιακές δομές παροχής τροφής, στέγης και περίθαλψης.
 
5. Δημόσιος τομέας αποκλειστικά στην υπηρεσία του πολίτη. Πληροφορική παντού. Ηλεκτρονική υπογραφή και ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Τέλος σε χαρτιά, σφραγίδες ουρές σε γκισέ. Αξιολόγηση και αμοιβές δημοσίων υπαλλήλων βάσει στόχων. Άρση μονιμότητας. Κλείσιμο άχρηστων υπηρεσιών. Απολύσεις ανίκανων, επίορκων, υπεράριθμων ΔΥ. Διαφάνεια και απολογισμός  για κάθε ευρώ που ξοδεύει το Δημόσιο.
 
6. Συνδικαλισμός υπέρ της εργασίας όχι κατά της κοινωνίας. Απεργία στον δημόσιο τομέα απαγορεύεται. Ο δημόσιος υπάλληλος είναι συστατικό του κράτους και ο «εργοδότης» των δημοσίων υπαλλήλων είναι ο φορολογούμενος. Οι συνδικαλιστές δεν θα έχουν κανένα ειδικό προνόμιο, απαλλαγή από εργασία ή σύνταξη λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας. Οι συνδικαλιστικές δραστηριότητες θα λαμβάνουν χώρα πάντα εκτός ωραρίου εργασίας. Οι αποφάσεις για απεργία (στον ιδιωτικό τομέα) λαμβάνονται με το 50% +1 ψήφο των εργαζομένων.
 
7. Η Δικαιοσύνη είναι η βάση της Δημοκρατίας. Πληροφορική στη Δικαιοσύνη. Λειτουργία δικαστηρίων και το απόγευμα. Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός νομοθεσίας. Ειδικό δικαστήριο για ταχεία εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς. Τα πολιτικά πρόσωπα δικάζονται όπως κάθε πολίτης. Αδικήματα που διαπράχθηκαν από πολιτικούς και υπηρεσιακούς και αφορούν στη διαχείριση δημόσιου χρήματος θεμάτων δεν παραγράφονται ποτέ.
 
8. Διαδηλώσεις με σεβασμό στην ελευθερία. Αποκλεισμός δρόμων μόνο σε περιπτώσεις μαζικών διαδηλώσεων, κατά την κρίση της αστυνομίας. Τέλος στο καθημερινό «έμφραγμα» την κυκλοφορίας για 50 διαδηλωτές. Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα και κάθε ενέργεια που περιορίζει την ελευθερία της κίνησης των πολιτών. Η καταστροφή δημόσιας περιουσίας τιμωρείται με φυλάκιση χωρίς δικαίωμα εξαγοράς της ποινής και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Καθιερώνεται η ώρα του πολίτη στην δημόσια ραδιοτηλεόραση όπου θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε κίνημα να δηλώσει τους προβληματισμούς και τις διεκδικήσεις του, σε χρόνο που θα εξαρτάται από τον αριθμό υπογραφών που θα έχει συλλέξει.
 
9. Αυστηρή εφαρμογή του νόμου για την λαθρομετανάστευση. Αυστηρή εφαρμογή του ήδη ισχύοντος νόμου για τη λαθρομετανάστευση: σύλληψη, προφυλάκιση, δίκη, καταδίκη, απέλαση. Όποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα δεν έχει δικαίωμα υποβολής δικαιώματος ασύλου. Υποβολή αιτήματος μόνο για όσους εμφανίζονται στις επίσημες πύλες εισόδου. Η χώρα υποδοχής έχει δικαίωμα να απορρίψει κάθε αίτημα αν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Εφόσον έχουμε σύνορα, οφείλουμε να τα προστατέψουμε ώστε να σταματήσουν και οι καθημερινές ανθρώπινες τραγωδίες, οι πνιγμοί, η γκετοποίηση και η εκμετάλλευση ανθρώπων από λαϊκιστές “αλληλέγγυους”, λαθροδιακινητές και σκιώδεις Μ.Κ.Ο.
 
10. Εκλογικό σύστημα με περισσότερη συμμετοχή και καλύτερη αξιολόγηση. Συμμετοχή των αποδήμων στις εθνικές εκλογές με ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφο. Ο πολίτης θα μπορεί να ψηφίζει δύο κόμματα, κατά σειρά προτίμησης. Αν το πρώτο δεν περάσει το 3%, η ψήφος προσμετράται στο δεύτερο. Αύξηση αριθμού βουλευτών Επικρατείας, και μονοεδρικών περιφερειών με υποψηφίους που θα αναδεικνύονται με εσωκομματικές εκλογές.
 
11. Η αειφόρος ανάπτυξη προϋποθέτει σεβασμό στο περιβάλλον. Διαχείριση αστικών απορριμάτων με γνώμονα τις ευρωπαϊκές οδηγίες, δίνοντας προτεραιότητα
α) στην αποτελεσματική προσαρμογή της ανακύκλωσης σε κάθε περιοχή και για κάθε ομάδα αποβλήτων,
β) στην ανάπτυξη μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης ώστε τα σκουπίδια να αξιοποιούνται και να μην καταλήγουν σε ταφή
γ) στο κλείσιμο και στην αποκατάσταση των παράνομων χωματερών,
δ) στην ανάπτυξη μονάδων επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων, π.χ. νοσοκομειακών, βιομηχανικών κ.α.
Πολεοδόμηση με σχέδιο στόχευσης 20ετίας, κύρια εθνική προτεραιότητα το κτηματολόγιο και το δασολόγιο.
Ριζική μεταρρύθμιση του συστήματος μελέτης, δημοπράτησης και κατασκευής δημόσιων έργων.
 
12. Το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την Παιδεία. Επιτρέπονται τα μη κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλες τις βαθμίδες. Επιταγή σπουδών σε κάθε μαθητή που θα την εξαργυρώνει στο σχολείο της επιλογής του. Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και ιδρυμάτων. Άμεση και πλήρης κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου. Εκδίωξη των κομμάτων από τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές μπορούν να πολιτικοποιούνται όπως θέλουν, εκτός Πανεπιστημίου.  

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή