Ο Ε.Λ.Ο. Καλυβίων στο κηποθέατρο «Δόρα Στράτου»

Διθυραμβικές κριτικές για τον Ε.Λ.Ο.Κ. στο κηποθέατρο Αθηνών «Δόρα Στράτου» μετά από 20 χρόνια όπου και είχε πρωτοεμφανιστεί.

Οι χορευτές και οι χορεύτριες, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Κων/νου Δημόπουλου παρουσίασαν τοπικούς χορούς και τραγούδια των Μεγάλων Καλυβίων, ενώ παράλληλα το φιλοθεάμον κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις αυθεντικές Μεγαλοκαλυβιώτικες Καραγκούνικες φορεσιές, μη σταματώντας να χειροκροτεί και να επευφημεί την όλη προσπάθεια – παρουσία.

Ο σύλλογος μας θα ήθελε να πει ένα μεγάλο μπράβο στους χορευτές και τις χορεύτριές του, να ευχαριστήσει τον Αχιλλέα Χαχάμη προσωπικά αλλά και τους υπόλοιπους μουσικούς, τους συνοδούς της αποστολής αυτής και όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτό το γεγονός.

Τέλος να πούμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δάσκαλο μας Κωνσταντίνο Δημόπουλο που τόσα χρόνια με πολύ μεράκι και αστείρευτη δύναμη ψυχής έχει αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τον Ε.Λ.Ο.Κ.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο ίδιος πρόσφατα έχει εκπονήσει το Διδακτορικό του, το οποίο βασίστηκε σε διετή και πλέον προσωπική του έρευνα των Μεγαλοκαλυβιώτικων ηθών και εθίμων με τίτλο «Διαχρονικές και συγχρονικές διαδικασίες στο «παιχνίδι» κατασκευής της έμφυλης ταυτότητας. Χορός και έμφυλος μετασχηματισμός στην κοινότητα Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων Θεσσαλίας».

Δάσκαλε, μεγάλη μας τιμή…

Από τον Ε.Λ.Ο.Κ.
 

admins
Author: admins

Share:
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο, Δημήτριο Παναγιώτου …
Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Μπραχάλα …