Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ε.Λ.Ο.Κ. απονέμει τιμές στο χοροδιδάσκαλό του Κωνσταντίνο Δημόπουλο

Συγκίνηση και δυνατά συναισθήματα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα στη παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής του χοροδιδάσκαλου του Ε.Λ.Ο.Κ. και διδάκτορα του πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Δημόπουλου, η οποία έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Μεγάλων Καλυβίων.
Η πολυετής (πέραν των 2 ετών) έρευνα, που διεξήγαγε ο ίδιος, σε συνεργασία με πληθυσμιακό αντιπροσωπευτικό δείγμα- μεγαλοκαλυβιωτών όλων των ηλικιών, διαπραγματεύεται τη σχέση των 2 φύλων όπως αυτά αναπαρίστανται στη κοινωνική δομή αλλά και στο «χορευτικό γίγνεσθαι» της τότε αλλά και της τωρινής μεγαλοκαλυβιώτικης τοπικής κοινωνίας.
Ο λόγος του «ξύπνησε» μνήμες στους μεγαλύτερους αλλά υπήρξε και διδακτικός στους νεότερους.
Στο τέλος, ακολούθησε βράβευση του ίδιου από τον όμιλο αλλά και των ανθρώπων – πρωταγωνιστών, που κατέθεσαν τις αλήθειες τους στο μεγάλο αυτό έργο-καινοτομία!
Τα Μεγάλα Καλύβια αποτελούν, πλέον, πρωτότυπη ακαδημαϊκή έρευνα, δημοσιευμένη στην Επιστημονική Παγκόσμια Κοινότητα, συμβάλλοντας με τρόπο μοναδικό στη πολιτιστική και πολιτισμική διατήρηση της γνώσης της «παρελθούσας παράδοσης» και αυτό το οφείλουμε στον ορμώμενο εκ Μεγάλων Καλυβίων δάσκαλο Κωνσταντίνο Δημόπουλο.
Από τον Ε.Λ.Ο.Κ. 
Το Δ.Σ.
Και όλους τους Μεγαλοκαλυβιώτες 
Τιμή μας Δάσκαλε
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή