Ο επιστημονικός τρόπος να σχεδιάζεις και να εφαρμόζεις προγράμματα άσκησης

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης – κατάρτισης στο σχεδιασμό, την εφαρμογή, την καθοδήγηση και την αξιολόγηση ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων άσκησης με στόχο την προαγωγή της υγείας και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος, Καθηγητής Προπονητικής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ.
 
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε: α) απόφοιτους των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, β) απόφοιτους των Ιατρικών Τμημάτων της χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής, γ) απόφοιτους των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Νοσηλευτικής, διατροφής των Πανεπιστημίων ή ΑΤΕΙ της χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής, δ) απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων σχετικών με τις πιο πάνω ειδικότητες και ε) απόφοιτους ΙΕΚ αντίστοιχων ειδικοτήτων (όπως αναφέρθηκαν πιο πάνω) με κρατική πιστοποίηση.
 
Με την ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν στην πράξη προγράμματα άσκησης για διάφορες ηλικιακές ομάδες (παιδιά, ενήλικες, ηλικιωμένους) χρησιμοποιώντας διάφορα προπονητικά περιεχόμενα (μουσικοκινητικά προγράμματα άσκησης, θεραπευτική άσκηση, υπαίθριες δραστηριότητες, ασκήσεις ενδυνάμωσης, αναπνευστικές ασκήσεις, ασκήσεις κινητικότητας και ισορροπίας, μορφές άσκησης όπως yoga, tai chi, Pilates κ.α.) και προπονητικά μέσα (fitball, ιατρικές μπάλες, ιμάντες και λάστιχα, bosu, αλτήρες, δίσκους ισορροπίας, brick της yoga, foam roller κ.α.) ανάλογα με τους προπονητικούς στόχους και τις ιδιαιτερότητες – ανάγκες των ασκούμενων.
 
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από 12/10/2019 έως 12/01/2020. Συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα 30 άτομα και οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει (λήξη εγγραφών 07/10/2019).
 
Όσοι παρακολουθήσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα λάβουν Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στην άσκηση με στόχο την προαγωγή της υγείας από τοΚέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή