Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου

"Σαν κι εμένα δεν υπάρχει κανείς", δηλώνει ο Φρανθίσκο Νούνιεθ Ολιβέρα, που στα 112 και πλέον χρόνια του και μετά τον πρόσφατο θάνατο του Ισραηλινού Γίσραελ Κριστάλ, μπορεί πλέον θα θεωρείται ως ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου.

Ο Νούνιεθ Ολιβέρα σε 4 μήνες, συμπληρώνει τα 113 χρόνια, συμμερίζεται με τους συντοπίτες του αυτήν την αναγνώριση, που έχει φέρει τη μικρή Κοινότητα της Μπιενβενίδα (Μπανταχόθ), των 2.200 κατοίκων, στο προσκήνιο.

Παρά τα 112 χρόνια του, τρώει τα πάντα, με την έλλειψη δοντιών να μην έχει επηρεάσει σε παραμικρό την όρεξή του….

Αγρότης το επάγγελμα, ποτέ δεν εγκατέλειψε τη γενέτειρά του, απλός άνθρωπος με μία ήσυχη ζωή και με σταθερές συνήθειες, στις οποίες περιλαμβάνονταν ο περίπατος στους δρόμους της Μπιενβενίδα, ή μία παρτίδα χαρτιά στο μπαρ της γειτονιάς.

Η κόρη του Μαρία Αντόνια, 81 ετών, με την οποία εξακολουθούν να ζουν κάτω από την ίδια στέγη, είναι ο φύλακας άγγελος της υγείας του και αισθάνεται περήφανη που ο πατέρας της έγινε πλέον ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου, και δέχεται  πολυάριθμες αιτήσεις δημοσιογράφων για συνεντεύξεις.

Ο αδελφός του είναι 95 ετών και  η αδελφή του Χακόβα, που ζει στο ίδιο χωριό, μόλις συμπλήρωσε τα 93 έτη, δείχνοντας πως υπάρχει ισχυρό οικογενειακό γονίδιο δημιουργίας υπεραινόβιων…

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή