Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Μικέλης στο TRT για το Πρόγραμμα της ΝΔ

Συνέντευξη στο TRT και στον Σωτήρη Πολύζο παραχώρησε ο οικονομικός εμπειρογνώμονας του Κυβερνητικού Προγράμματος της ΝΔ και συνεργάτης του Κ. Χατζηδάκη, Μικέλης Χατζηγάκης.
 
Ο τρικαλινός οικονομολόγος τόνισε πως η πρώτη προτεραιότητα του κόμματος είναι να βρουν δουλειές οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Και αυτό θα γίνει μέσα από τις επενδύσεις, οι οποίες θα έρθουν μέσα από γενναίες μειώσεις φόρων, μειώσεις εισφορών, και ενός φιλελεύθερου οικονομικού σχεδίου.
 
Επιπλέον, αυτό που χρειάζεται, είπε, είναι μια γενικότερη αλλαγή οικονομικού μοντέλου. Δηλαδή, «η Ελλάδα χρειάζεται να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως η γεωργία, ο τουρισμός, τα λιμάνια μας, κτλ. Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία μόνο με ένα σαφές πλάνο που εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα μας μπορεί να μας καταστήσει ανταγωνιστικούς. Και αυτό είναι το ζητούμενο». Γιατί χωρίς ανταγωνιστικότητα δεν θα έχουμε εξωστρέφεια και, εν τέλει, αύξηση της παραγωγικής βάσης.  
 
Για το ασφαλιστικό, ο Μικέλης μίλησε για το πλάνο 3 πυλώνων που κατέθεσε η ΝΔ, και το οποίο επιβραβεύει τους ανθρώπους που δουλεύουν και τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέο κόσμο, σε αντίθεση με τις τιμωριτικές εισφορές που έχει επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο ασφαλιστικό που προτάσσει η ΝΔ θα παντρέψει στοιχεία του αναδιανεμητικού συστήματος (μέσω του υποχρεωτικής και δημόσιας ασφάλισης, ΕΦΚΑ) με στοιχεία κεφαλαιοποιητικού (2ος και 3ος πυλώνας).  

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή