Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O μητρικός θηλασμός και τα πλεονεκτήματα

Η σημασία του μητρικού θηλασμού αλλά και τα πλεονεκτήματα του βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώθηκε από το Νοσοκομείο Τρικάλων, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr στην ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, που έγινε σήμερα το πρωί, το παρόν έδωσαν φορείς της υγείας αλλά και πολλές μητέρες.

Η ημερίδα άνοιξε με την ομιλία της Μαίας του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού Ελένης Ντέκα, η οποία αναφέρθηκε στο έργο της Εθνικής Πρωτοβουλίας Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού «Αλυόνη».

Στην συνέχεια, η Πρόεδρος της Unicef στην Ελλάδα Σοφία Τζιτζίκου επεσήμανε τα δικαιώματα που έχει κάθε παιδί στον θηλασμό, ενώ για τον μητρικό θηλασμό στο Νοσοκομείο Τρικάλων μίλησε η Παιδίατρος και Επιμελήτρια Α΄ του ΓΝΤ Χρύσα Παπαχρήστου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Ιωάννα Ιωάννου από την Τράπεζα Μητρικού Θηλασμού – Μαιευτήριο «Έλενας Βενιζέλου», η οποία αναφέρθηκε στην τεχνική και στα πιθανά προβλήματα από την εδραίωση του θηλασμού κατά την έξοδο της μητέρας από το μαιευτήριο.

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Χρήστος Μπαρτσόκας και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής του ΠΓΝΛ Σοφία Σωτηράκου.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή