Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O Πολάκης φοβάται τα Τρίκαλα!

Όλα τελικά έχουν την εξήγησή τους! Έτσι και ότι αφορά την επίσκεψη Πολάκη στα Τρίκαλα! Για αυτό δεν μπορεί να ανταμώσει με τους Τρικαλινούς φίλους του σε Τρικαλινό έδαφος!
 
Δεν συμφωνεί με τον αντικαπνιστικό νόμο που εφαρμόζεται στην πόλη του Ληθαίου ποταμού και για αυτό αποφεύγει να έρθει κατά τα μέρη μας. 
 
Πουθενά δεν θα μπορεί να πιει καφέ ή να φάει σε ταβέρνες με την παρέα του, ήσυχα και ωραία, με όλες τις αγαπημένες του συνήθειες εν δράση. 
 
Εμ, τι νόμιζαν εκεί στην Αθήνα οι των υπουργείων; Ότι εμείς εδώ οι χωριάτες, τρώμε κουτόχορτο; Κι αν κάνουμε ότι το τρώμε, μέχρι πότε θα γλεντάνε αυτοί που νομίζουν ότι στα Τρίκαλα ο κόσμος τρώει κουτόχορτο;
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr οι Τρικαλινοί κολλητοί φίλοι του κ. Παύλου Πολάκη, αφού άρχισαν να στέλνουν αναλυτικές κοστολογήσεις αγορών τσιγάρων και συναφών με την υγεία προϊόντων, φέρονται να του διαμηνύουν τηλεφωνικά: «Α, πα, πα, ούτε να το σκεφτείς να έρθεις! Θα μας πετάξουν έξω από τα μαγαζιά αν συλληφθούμε να καπνίζουμε σαν φουγάρα. Οι «τύποι» εδώ δεν χαμπαριάζουν και δεν κάνουν διακρίσεις που κόβουν τις καμπάνες των προστίμων. Θα το φάμε σίγουρα το πρόστιμό μας, σύντροφε. Δεν ανέχονται εδώ την πολιτική του δρόμου και δεν θα μπορούμε να κουβεντιάσουμε κάνοντας τσιγάρο έξω από τα καταστήματα. Φυσάει βοριάς, από τον Κόζιακα, στα Τρίκαλα, φίλε»…
 
• Σκλαβώνουν τους Έλληνες οι τρόποι σας κ. Πολάκη
 
 Επίθεση εξαπέλυσε προς τον επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε  ΒιτένιςΑντριουκαΐτις, ο κ. Παύλος Πολάκης, για όσα ο πρώτος δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» σχετικά με την συνήθεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, να καπνίζει αρειμανίως σε δημόσιους χώρους και εντός του υπουργείου.
 
Ο ευρωπαίος επίτροπος σε θέματα Υγείας, έχει δηλώσει: «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ. «thisguy») δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. […] Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα».
 
Δεν παρέλειψε, επίσης, να σημειώσει μεταξύ άλλων: «Σήμερα επισκέφθηκα το ελληνικό υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. Κανείς από όσους συνάντησα δεν φορούσε γραβάτα. Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν τις ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!».
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, παραδέχτηκε, με ανάρτησή του στο προσφιλές του facebook, ότι η προστασία των πολιτών από το κάπνισμα δεν είναι στις προτεραιότητές του – άλλα ζητεί η ψυχή του για άλλα κλαίει, που λέει και ο ποιητής –  και με τον συνήθη ευγενικό και αριστοκρατικό του τρόπο, απάντησε στον ευρωπαίο επίτροπο:
 
«Αυτός ο “τύπος”, κύριε επίτροπε, ασχολείται τρία χρόνια με πιο σοβαρά πράγματα στον χώρο της υγείας από το τσιγάρο. Μάθε πριν μιλήσεις!!!».
 
• Απεξάρτηση από το τσιγάρο μας τελείωσε  στα Τρίκαλα
 
«Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις,  ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια» δήλωσε επίσης στην «Καθημερινή», ο επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε κ. ΒιτένιςΑντριουκαΐτις, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
Να λοιπόν, ένας ακόμα λόγος που προφανώς, δεν έρχεται στα Τρίκαλα ο κ. Πολάκης. Του έχουν μεταφέρει τα μαντάτα, κατά πως φαίνεται, ότι στο Νοσοκομείο Τρικάλων, στο Πνευμονολογικό, πλέον, όχι μόνο δεν υπάρχει το τμήμα απεξάρτησης από το κάπνισμα που υπήρχε, αλλά ο εναπομείναντας πνευμονολόγος, έχει ζητήσει με έγγραφο την αναστολή λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής! 
Που να ξεκινήσει, με τούτα και με τα άλλα που συμβαίνουν στην πόλη, να έρθει ο άνθρωπος, στα Τρίκαλα;

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή