Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Σύλλογος Γυναικών κατά των «δημοσιοσχετίστικων» βραβείων Γυναικών στην «καινοτόμα πόλη»

Για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στα Τρίκαλα, με τις βραβεύσεις γυναικών, στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας , τοποθετείται με Δελτίο Τύπου, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
 
• «Να δώσουμε κι εμείς τα δικά μας βραβεία»
 
«Πρωτοπόρες» δράσεις στην «καινοτόμα πόλη» μας μέσα από δημοσιοσχετίστικα παιχνίδια  και «θεσμούς» που «βάζουν για πρώτη φορά την Ελληνίδα στη θέση που της αξίζει στον επιχειρηματικό και κοινωνικό χάρτη της χώρας» κι όλα αυτά με επίκεντρο την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας… Φώτα και  λάμψη σε μία προσπάθεια να θολώσει η ουσία και το περιεχόμενο αυτής της ημέρας που αποτελεί μία από τις αμέτρητες σελίδες που έχει γράψει με θυσίες και με αίμα το εργατικό κίνημα.
 
Να δώσουμε λοιπόν κι εμείς το πρώτο βραβείο:
 
• Στη γυναίκα που στο όνομα της «ισότητας» και των «ίσων ευκαιριών» ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ το τσάκισμα  των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων για την προστασία της μητρότητας, την υγεία και την ασφάλεια του γυναικείου οργανισμού.
• Στη γυναίκα που αντιλαμβάνεται ότι η λήψη νομοθετικών μέτρων, από μόνη της,  δεν είναι ικανή να άρει τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου χωρίς να θίγεται στο ελάχιστο η αιτία που τα προκαλεί.
• Στη Γυναίκα που δεν αποδέχεται την μητρότητα ως εμπόδιο στην «επαγγελματική» της ζωή ή λόγο απόλυσης.
• Στη γυναίκα που δεν αποδέχεται   ότι  με το να δουλεύει νύχτα-μέρα σε βαριές ανθυγιεινές συνθήκες, με ελαστική ή μερική απασχόληση, «συμφιλιώνει»  τις «οικογενειακές και επαγγελματικές της υποχρεώσεις».
• Στη γυναίκα που δεν αποδέχεται   τη συνταξιοδότηση σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία με συντάξεις πείνας.
• Στη γυναίκα που δεν «ψαρώνει» με  το κυνήγι της  «γυναικείας επιχειρηματικότητας» και η «ποσόστωση» συμμετοχής σε οργανισμούς και επιτελεία που στηρίζουν την σκληρή εκμετάλλευση των γυναικών των λαϊκών  στρωμάτων και των οικογενειών τους.
• Στη Γυναίκα που ξέρει ότι οι ανάγκες της δε χωράνε στην πολιτική της Ε.Ε, και των κυβερνήσεων.
• Στη γυναίκα που μάχεται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της, ενάντια στη μήτρα που γεννά  τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων ανδρών και γυναικών, την ανισοτιμία .
 
Η διέξοδος για τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεται στη Συλλογική Δράση, την Αγωνιστική Στάση Ζωής και τη Διεκδίκηση

Σάββατο 16 Μάρτη 2019, 6:00μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων – Εκδήλωση Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 
ΤΡΙΚΑΛΑ 10 / 3 / 2019
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή