Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη στις Διεύθυνσης Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού των 3 Βουλευτών του, αναφέρονται τα εξής: 
 
«Οι Διευθυντές  Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπουλούμπασης και κ. Κάκλα αντίστοιχα, ενημέρωσαν του Βουλευτές Σάκη Παπαδόπουλο, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, λεπτομερώς για τα δεδομένα που ισχύουν ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση, η προετοιμασία γίνεται συστηματικά και με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να καλυφθούν έγκαιρα οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ειδικότερα επισημάνθηκε ότι η Ειδική Αγωγή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη για στελέχωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών, γονέων αλλά και Εκπαιδευτικών. 
 
Από την πλευρά των Διευθυντών Εκπαίδευσης τονίστηκε το γεγονός ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά, αφού τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία και η κάλυψη σε διδακτικό προσωπικό προβλέπεται άκρως ικανοποιητική. Οι Βουλευτές δεσμεύτηκαν να προωθήσουν στο Υπουργείο το αίτημα για την έγκριση πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού για την παράλληλη στήριξη, όπως επίσης και για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών στα υπό ανέγερση διδακτήρια. 
 
Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η ποιότητα της Εκπαίδευσης στο Νομό Τρικάλων βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μαθητών από την Γενική και Επαγγελματική Αγωγή». 


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή