Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο τρόμος του Τσίπρα λέγεται… ΚΙΝΑΛ!

Η εσπευσμένη ανακοίνωση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για προκήρυξη εθνικών εκλογών αμέσως μετά την αποτύπωση της μεγάλης ήττας που υπέστη στις Ευρωεκλογές, εξηγείται βεβαίως από το -9.3% από την Νέα Δημοκρατία, δεν είναι όμως μόνο αυτή που τον οδήγησε στην απόφασή του.

Το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής (που μέρα με την μέρα ξαναγίνεται… ΠΑΣΟΚ) παρά την αφόρητη πίεση που υπέστη, διατήρησε ποσοστά που αγγίζουν το 8% και πέτυχε να είναι το τρίτο κόμμα (υποσκελίζοντας όπως και το ΚΚΕ την Χρυσή Αυγή) ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε. Επιπλέον στην απόφασή του λήφθηκε υπόψιν το γεγονός ότι η ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη πέτυχε 3,01% κερδίζοντας κατά πως όλα δείχνουν έδρα στην Ευρωβουλή με την κ. Σοφία Σακοράφα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι στην διάρκεια της σύντομης προεκλογικής περιόδου μέχρι τις εθνικές εκλογές, με τον Σύριζα να προσέρχεται έχοντας εξαντλήσει όλα τα προεκλογικά του επιχειρήματα στις Ευρωεκλογές, και ηττημένο (πάνω από απ’ όλα), ενδεχομένως να φυλλορροήσει κι’ άλλο.

Τα 23,81% δεν είναι καθόλου απίθανο να περιοριστεί σε κάτω του 20% ποσοστό, ενώ το ΚΙΝΑΛ που προφανώς θα περάσει στην… αντεπίθεση, είναι πιθανόν να εξέλθει της νέας κάλπης με διψήφιο ποσοστό, όπως επίσης ενδέχεται και το ΚΚΕ και η ΜέΡΑ25 να καρπωθούν μέρος από τις σάρκες του καταρρέοντος Σύριζα.

Έτσι, και εφόσον επαληθευθούν τα παραπάνω (καθόλου εξωπραγματικά) σενάρια, ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Κεντροαριστεράς στο μετεκλογικό πεδίο, ενώ και η μετακίνησή του στα έδρανα της Αντιπολίτευσης θα επιτείνει την εσωκομματική γκρίνια και τις φυγόκεντρες κινήσεις, που έτσι κι’ αλλιώς στους χώρους της Αριστεράς (χωρίς εξουσία) ευδοκιμούν.

Ο… τρόμος του κ. Τσίπρα που ξεκίνησε το βράδυ των Ευρωεκλογών θα είναι πλέον μόνιμος μέχρι και το βράδυ της προσφυγής τις εθνικές κάλπες, από το αποτέλεσμα των οποίων κρίνεται η πολιτική του επιβίωση.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή