Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Χρίστος Λιάπης για την ανακοίνωση των βάσεων

Με τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων, οι επιτυχούσες και οι επιτυχόντες στην εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, βλέπουν να ανοίγεται ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή τους.

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ ιδιαίτερα, μαζί με όλα τα παιδιά της χώρας, τους υποψήφιους του νομού μας που με τις επιδόσεις τους μας έκαναν όλους υπερήφανους. Τις Τρικαλινές και τους Τρικαλινούς φοιτητές και φοιτήτριες του αύριο!

Είχα την ευκαιρία να βρεθώ και εγώ, έστω και απειροελάχιστα, κοντά σε εκείνους και τις οικογένειές τους, μέσα από τις ομιλίες και τις δημόσιες παρεμβάσεις μου για την καταπολέμηση του stress των πανελληνίων εξετάσεων.

Εύχομαι, το δέντρο της ζωής να αποδειχθεί, για όλους και για όλες τους, το ίδιο καρποφόρο με το δέντρο της γνώσης.

Η σκέψη μας, όμως, συνοδεύει και τις τελειόφοιτες και τους τελειόφοιτους που αυτές τις ημέρες δεν πανηγυρίζουν όσο θα ήθελαν, μαζί με την προτροπή μας για δύναμη αισιοδοξία και συνέχιση της προσπάθειας.

Διπλά συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν να επιτύχουν εν μέσω των οικονομικών, κοινωνικών και ενδοοικογενειακών πιέσεων που διαμορφώνει η συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη κρίση την οποία διέρχεται η πατρίδα μας. Μία κρίση που, ανάμεσα στα άλλα, σκιάζει, για πολλούς γονείς την υπερηφάνεια τους για την επιτυχία των παιδιών τους, με την αυξημένη ανησυχία για τα κόστη της φοιτητικής ζωής. 

Σήμερα, οι νέες και οι νέοι των Τρικάλων μας έδειξαν την ολοκλήρωση του δρόμου της αριστείας, της επιμονής, της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για τη χαρά τους που γίνεται και δική μας χαρά. Γιατί το μέλλον της Ελλάδος θα νικήσει!

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ιατρός – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή