Ο Χρήστος Σιμορέλης νέος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης, εξελέγη Αντιπρόεδρος στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.

Το αντικείμενο της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο δημόσιος και καθολικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισηςαποτελεί πάγια θέση της Κυβέρνησης και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Δυστυχώς, η κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα ορισμένων πολιτικών χώρων που κυβέρνησαν παλαιότερα την Ελλάδα, οδήγησαν στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία βρέθηκαν κυριολεκτικά ένα βήμα πριν τη διάλυση.

Επιπλέον, δεν είναι κρυφές οι νεοφιλελεύθερες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της, που από τη θέση του αρχηγού τηςΑξιωματικής Αντιπολίτευσης, προαναγγέλλει τηνπλήρη ισοπέδωση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάσταση της με ιδιωτική. Αντίθετα, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, με σταθερά βήματα, προχωρά σε μία μεταρρύθμιση που διασφαλίζειτη βιωσιμότητα και τη σταθεροποίηση του συστήματος. Δεν είναι τυχαίο,ούτε αποτελεί νομοτέλεια, ότιοΕΦΚΑ σημειώνει πλεονάσματα, αλλά είναι αποτέλεσμα μίας πολιτικής που θέτει κανόνες και κοιτά το δημόσιο συμφέρον.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή