Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πόλη των Τρικάλων, ξεκίνησε!

Αυτή τη στιγμή, στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, βρίσκονται δυο συνεργεία που ξεκίνησαν τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό.
 
Συναντήσαμε εν ώρα εργασίας, το πρώτο συνεργείο του Δήμου που βγήκε να στολίσει και μάλιστα το συναντήσαμε να στολίζει, το πρώτο σημείο της πόλης… την γέφυρα του Γκίκα!
 
Πάνω στη γέφυρα του Γκίκα, την ώρα που επέβλεπε να τοποθετείται η πρώτη φωτεινή σωλήνα, που ουσιαστικά αποτελεί κα το πρώτο φετινό, χριστουγεννιάτικο στολίδι της  πόλης(!) ο ηλεκτρολόγος του Δήμου, κ. Δημήτρης Γκάμας, μίλησε στο trikalanews.gr για ένα γεγονός που κάθε χρόνο χαροποιεί όλους, μικρούς και μεγάλους. 
 
«Ξεκινήσαμε. Μας  πιάσατε στα πράσα!  Αποφασίστηκε πρώτα να στολιστούν οι γέφυρες.  Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τον στολισμό. Ξεκινήσαμε από την γέφυρα Γκίκα , στην συνέχεια θα στολίσουμε και τις υπόλοιπες γέφυρες με τη σειρά. Γέφυρα στο παλιό Κτελ, γέφυρα Μαρούγκαινας, κεντρική ιστορική γέφυρα, γέφυρα με το άγαλμα του Ασκληπιού, γέφυρα Γούρνας, γέφυρα Βουβής, την μικρή πεζογέφυρα δίπλα από την γέφυρα Βουβής, γέφυρα αντλιοστασίου και γέφυρα  στα Κουτσομήλια.
 
Μετά θα μπούμε να στολίσουμε τα μανάβικα , την ζωαγορά, τις  νησίδες στη Λαρίσης και μετά θα στολίσουμε τα δέντρα της κεντρικής πλατείας, το ποτάμι δεξιά και αριστερά στους καταρράκτες». 
 
Επισημάναμε  στον κ. Δ. Γκάμα και στα δυο μέλη του συνεργείου, την πολύ καλή διάθεση που βλέπαμε ότι είχαν καθώς δούλευαν. Κι εκείνοι , δήλωσαν στο trikalanews.gr
 
«Είναι να μην χαίρεσαι όταν στολίζεις;» είπε,  ο ένας από τα μέλη του συνεργείου. «Χαιρόμαστε που θα χαρεί η πόλη να βλέπει να ανάβουν ένα ένα τα λαμπάκια», είπε ο άλλος. 
 
«Ποιος δεν χαίρεται όταν στολίζει! Ποιος δεν δουλεύει με χαρά στον στολισμό! Προσπαθούμε όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί βλέποντας την πόλη στολισμένη, ξέρουμε ότι αλλάζει η διάθεση των ανθρώπων στην πόλη και αυτό  χαροποιεί και εμάς για τον στολισμό που κάνουμε» είπε ο κος Δημήτρης Γκάμας .
 
• Τρία συνεργεία από αύριο αρχίζουν να στολίζουν την πόλη
 
Στην ερώτηση του trikalanews.gr πόσα συνεργεία θα στολίσουν την πόλη, ο κ. Γκάμας, απάντησε: 
 
«Έχουμε χωριστεί σε τρία συνεργεία και το κάθε συνεργείο έχει τα δικά του πόστα που στολίζει. Σήμερα βγήκαμε έξω τα δυο. Από αύριο και τα τρία συνεργεία θα είναι έξω κανονικά» επισημαίνει ο κ. Δ. Γκάμας  και εξηγεί ότι το δεύτερο συνεργείο που είναι  στην πόλη σήμερα και στολίζει, βρίσκεται…  «μέσα στο καλάθι και διορθώνει κάτι τελευταίες λεπτομέρειες  με τα φανάρια στη Λαρίσης και κατευθείαν ξεκινάει να στολίζει την οδό Λαρίσης!  Το δικό μας συνεργείο, αν τα καταφέρει σήμερα θα φτάσουμε μέχρι την γέφυρα του παλιού Κτελ».
• Μετά τις γέφυρες το σειρά έχει το ποτάμι και το δέντρο τελευταίο! 
 
Τέλος, ο κ. Γκάμας, είπε ότι μετά τις γέφυρες, σειρά να στολιστεί έχει το ποτάμι. Οι όχθες δεξιά και αριστερά, μπροστά από τους καταρράκτες του Ληθαίου και  η κεντρική ιστορική γέφυρα του Ληθαίου ποταμού!
 
«Το δέντρο της κεντρικής πλατείας, είναι ήδη στολισμένο και θα κάνουμε ένα σέρβις στα καμένα λαμπάκια του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα λαμπάκια μένουν πάνω στο δέντρο όλο το χρόνο και απλά πάμε και διορθώνουμε τις φθορές που έχουν προκληθεί από όλους τους μήνες που έχουν περάσει» κατέληξε. 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή