Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ στο 3ο Λύκειο Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης»

Το ΕΚΦΕ Τρικάλων παρουσίασε, σε μαθητές του 3ου Λυκείου Τρικάλων, Πειραματικές διατάξεις σε σχέση με την Οπτική και το Laser.

Η παρουσίαση, από τον Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Στέφανο Τσιαπάλα, Φυσικό Ραδιοηλεκτρολόγο, προς τους μαθητές της Α' και Β' τάξης περιλάμβανε πειραματική επίδειξη των ιδιοτήτων του φωτός και ειδικά των ακτίνων Laser, με τη χρήση μερικών οπτικών διατάξεων (Διόδου Laser, φακών, κατόπτρου).

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για πολλά καθημερινά φαινόμενα που σχετίζονται με τις ιδιότητες που έχει το φως αλλά και για τη χρησιμότητα των ακτίνων Laser σε τομείς της Ιατρικής, της Βιομηχανίας και των Τηλεπικοινωνιών.

Ειδικά σήμερα, με τη χρήση των Οπτικών Ινών, οι Τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ασυναγώνιστες ιδιότητες του φωτός από Laser για προηγμένες συσκευές επικοινωνιών (π.χ. πιο γρήγορο Internet) αλλά και επιστήμες της Ιατρικής, με τη χρήση του Laser ανοίγουν συνεχώς νέα πεδία εφαρμογής τέτοιων τεχνολογιών σε θεραπείες και ιατρικές επεμβάσεις, αξιοποιώντας έτσι τη Φυσική (Οπτική) σε πρωτοποριακές εφαρμογές για την Υγεία και τον Άνθρωπο.

Κοπή βασιλόπιτας

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος 2018. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος της ενορίας μας (Αγίου Γρηγορίου στο Γαρδικάκι) ο πατήρ Βασίλειος Μπούκης.

Οι βασιλόπιτες ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο παρέστη σύσσωμο με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Κυριακή Τασιοπούλου.

Για κάθε τμήμα υπήρχε και μια βασιλόπιτα στην οποία υπήρχε και φλουρί. Σε κάθε τυχερό δόθηκε ένα κουπόνι για την προμήθεια ενός βιβλίου. Ο εμπλουτισμός των γνώσεων είναι απαραίτητος και το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος. Καλή ανάγνωση!
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή