ΟΑΕΔ: Πληρώνει ενοίκια ενώ ιδιόκτητα κτήρια παραμένουν εγκαταλελειμμένα

Μετά την κατάργηση του ΟΕΚ αλλά και τις σαρωτικές αλλαγές στη δομή του ΟΑΕΔ, σημερινής ΔΥΠΑ, οι υπηρεσίες που αφορούν χιλιάδες πολίτες της περιοχής τόσο των Τρικάλων όσο και της Καλαμπάκας, βρέθηκαν με άδεια ακίνητα τα οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα και με πρόσφατο ρεπορτάζ του Trikalanews.gr ενώ έχει ληφθεί απόφαση μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ στο ιδιόκτητο κτήριο όπου άλλοτε στεγαζόταν το Κέντρο Εργαζόμενου Κοριτσιού Τρικάλων, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική κίνηση στην κατεύθυνση αυτή με ευθύνη τις κεντρικές υπηρεσίες διοίκησης του οργανισμού. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Καλαμπάκα, με την ένωση υπαλλήλων, να ζητά πλέον άμεση μετακόμιση στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, ώστε και να καλυφθούν επαρκώς οι κτηριακές ανάγκες του οργανισμού και αφετέρου να μην προκαλείται και το κοινό αίσθημα.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ,

«Η Ένωσή μας ακολουθώντας πλήρως τους σκοπούς του οργανισμού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και διεκδικώντας την διασφάλιση ασφαλών και υγιεινών συνθηκών εργασίας αλλά και του  δημόσιου συμφέροντος επανέρχεται για πολλοστή φορά στο θέμα της μετεγκατάστασης υπηρεσιών μας όπου αυτές μπορούν να γίνουν.

Η Τοπική Υπηρεσία μας της Καλαμπάκας στεγάζεται επί σειρά ετών σε ενοικιαζόμενο κτίριο χωρίς αυτό να πληρεί τους απαραίτητους κανόνες λειτουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας λόγω προφανώς έλλειψης χώρου, συνεχίζει όμως να λειτουργεί στα όρια της καταλληλότητας πληρώνοντας μάλιστα και ενοίκιο.

Από την άλλη στην πόλη της Καλαμπάκας στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ που εγκαταλείπεται σιγά σιγά, υπάρχουν αρκετοί κενοί χώροι (τέσσερα επίπεδα με το επίπεδο αποθήκευσης) συνολικού εμβαδού περίπου 700m στα οποία θα μπορούσε με ελάχιστο κόστος να γίνει η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας μας (η οποία σήμερα στεγάζεται σε κτίριο περίπου 140m μαζί με τους χώρους αρχειοθέτησης) και να μετασχηματιστεί σε μια μοντέρνα δημόσια υπηρεσία που θα παρέχει τις ενδεδειγμένες υπηρεσίες σε ένα άνετο περιβάλλον για το κοινό και τους υπαλλήλους του, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη υπηρεσία απασχόλησης.

Το κτίριο το οποίο σήμερα στεγάζει μόνο στο ένα επίπεδό του το Εργατικό Κέντρο της πόλης με την γραμματεία του αλλά και τα υπόλοιπα γραφεία των σωματείων (τρίτο όροφο) βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης με αρκετούς χώρους στάθμευσης για το κοινό.

Διεκδικούμε λοιπόν για μια ακόμη φορά το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την μετεγκατάσταση του ΚΠΑ2 Καλαμπάκας στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας, κτίριο ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ.

Είναι παράλογο και παράλληλα προκλητικό για το κοινό αίσθημα, να υπάρχει διαθέσιμο δημόσιο κτίριο ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ να καταστρέφεται εγκαταλελειμμένο και παράλληλα η τοπική υπηρεσία του ΟΑΕΔ να φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενο κτίριο χωρίς να μπορεί να προσφέρει και τις ενδεδειγμένες υπηρεσίες. Ένα κτίριο μάλιστα, το οποίο εάν από εδώ και στο εξής δεν ληφθούν αποφάσεις που θα ενισχύουν την βιωσιμότητά του, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμα προβλήματα λειτουργικότητας.

 

Καλούμε λοιπόν την διοίκηση του ΟΑΕΔ μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της να εξετάσουν άμεσα όλες εκείνες τις προϋποθέσεις μετεγκατάστασης της υπηρεσίας μας στην Καλαμπάκα επιτυγχάνοντας εκτός από την ορθή και ενδεδειγμένη λειτουργία της τοπικής μας υπηρεσίας την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού στην πόλη της Καλαμπάκας αλλά και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος με την εξοικονόμηση πόρων μέσω της απαλλαγής καταβολής (άνευ λόγου και αιτίας) ενοικίου από τον οργανισμό μας.».

Δείτε επίσης:

 ©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή