«Όχι» καρουζέλ και παγοδρόμιο στην κεντρική πλατεία τα Χριστούγεννα

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο επανήλθε προς συζήτηση το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Η θέση της παράταξής μας ήταν ότι δεν αποτελεί μέσο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού και για αυτό δεν το είχε αποφασίσει μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή. Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και του ζητήματος parkingπου υπάρχει στην πόλη και για αυτό δεν πιστεύουμε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση μπορεί να συνδράμει έστω έμμεσα για να βελτιώσει την κατάσταση. Στην ουσία αναπτύσσεται ένας ακόμα εισπρακτικός μηχανισμός και θεωρούμε ότι σε αυτό επικεντρώνεται η δημοτική αρχή. Εν καιρώ Covidείναι ιδιαιτέρως άκαιρη μία τέτοια πρόταση και διαφαίνεται μια εμμονή της δημοτικής αρχής να περαστεί η συγκεκριμένη πρόταση σε αυτό το χρονικό σημείο.

Στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης του κέντρου κάναμε και τοποθέτηση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται ο κόσμος στο ένα εναπομείναν κατάστημα στην κεντρική πλατεία της πόλης και συνεπώς θα είναι και αυξημένη η κυκλοφορική ροή. Για αυτό και ζητήσαμε ως Δήμος να παρέμβουμε και να ασκηθεί πίεση για να μην κλείσει το εν λόγω κατάστημα.

Τέλος, έγινε συζήτηση για την οργάνωση γιορτινών εκδηλώσεων από την e-Trikala. Η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι να στηθεί καρουζέλ στην πλατεία και παγοδρόμιο. Πέρα από το γεγονός ότι θεωρούμε ότι τέτοιες επιλογές αναγκαστικά θα προκαλέσουν και συγκέντρωση κόσμου στα εν λόγω σημεία (που ακόμα και αν δεν έχουμε lockdown, η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει) διαφωνούμε και αισθητικά με αυτές τις επιλογές. Δεν θεωρούμε ότι θα συμβάλλουν αυτές οι προτάσεις στην ανάπτυξη ενός χριστουγεννιάτικου κλίματος αλλά απλά τη λογική στήριξης κατ’ επιλογήν επιχειρηματιών.

«Μαζί για τα Τρίκαλα»

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …