Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όχι στην ανανέωση της συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις

Όχι στην επίσκεψη του αμερικανού υπ. Εξωτερικών Μ. Πομπέο

Κάλεσμα στη συγκέντρωση την Παρασκευή 4 Οκτώβρη και ώρα 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

Τα συνδικάτα, εργατικά σωματεία, η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, μαθητικοί σύλλογοι, φορείς των επαγγελματιών, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1.10.2019 με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ” (ΣΑΑΣ) απευθύνουν κάλεσμα στο λαό και τον καλούν να πάρει μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Παρασκευή 4 Οκτώβρη 2019 και ώρα 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Υπενθυμίζεται, ότι συνεχίζεται τόσο χειρόγραφα, όσο και ηλεκτρονικά η συλλογή υπογραφών ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις. Παράλληλα προαναγγέλθηκε η διοργάνωση στα μέσα του Οκτώβρη μιας συναυλίας στα Τρίκαλα προκειμένου να διαδηλώσουν οι φίλοι της Ειρήνης την αντίθεσή τους στη συμφωνία και στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε.

Η εισήγηση για το πλαίσιο των θέσεων και της δράσης έγινε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων Νίκο Μήτσιο ο οποίος ανέλυσε τους κινδύνους που δημιουργεί για την Ελλάδα η υπογραφή της συμφωνίας για τις βάσεις. Η αεροπορική βάση της Σούδας αποτελεί τον πυρήνα της αμερικανικής παρουσίας και διέπεται από ειδικό καθεστώς που έχει ενισχυθεί μέσω τεχνικών συμφωνιών, στηρίζοντας τον ανεφοδιασμό και τις λειτουργίες πτήσεων των αμερικανικών αεροσκαφών. Στην αεροπορική βάση της Λάρισας σταθμεύουν τα Drones MQ-9 Reaper μεγάλης εμβέλειας, ενώ η βάση του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας χρησιμοποιείται γιτη στάθμευση και εκπαίδευση ελικοπτέρων όπως και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που αποσκοπεί στην προσέγγιση των συνόρων Ρωσίας και Μαύρης Θάλασσας.

Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι μεγάλοι. Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα «κράτη ανάσχεσης» μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Έχει στοχοποιηθεί και προκαλεί ανατριχίλα η προειδοποίηση Πούτιν πως η Ρωσία θα πλήξει αμερικανικές βάσεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας της. Προκειμένου να ξεκινήσει ο β’γύρος του περιλάλητου Στρατηγικού Διαλόγου έρχεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο, που για τις δυνάμεις της Ειρήνης είναι ανεπιθύμητος και αυτό θα διαδηλώσουν όλοι μαζί στη συγκέντρωση της Λάρισας. Πάνω σε αυτό κοινή ήταν η τοποθέτηση για την καταδίκη της συμφωνίας αππό μέρους των εκπροσώπων μαζικών φορέων που ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους και τις προτάσεις στο πλαίσιο της συζήτησης.

Λεωφορείο για τη Λάρισα θα αναχωρήσει την Παρασκευή 4.10.2019 στις 5.30 μ.μ. από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (αρχή της οδού Β. Τσιτσάνη).

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή