ΟΧΙ στον αποχαρακτηρισμό της σιδηροδρομικής γραμμής του Πλαταμώνα

Στην χώρα μας, που όπως είναι γνωστό ανήκει στις δύο τρεις πιο καθυστερημένες σιδηροδρομικά χώρες σε όλη την Ευρώπη δυτική και ανατολική, είναι πολύ εύκολο, «κατόπιν πρωτοβουλίας τοπικών παραγόντων», να καταργείται απ’ το ενεργό δίκτυο μια ιστορική σιδηροδρομική γραμμή με προοπτική οριστικής αποξήλωσης και κατάργησής της.

Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι μόνο συναισθηματικό, αλλά είναι και θέμα  παραβίασης του κείμενου θεσμικού πλαισίου προστασίας μνημείου, και ταυτόχρονα θέμα κατάργησης της προοπτικής αξιοποίησης της γραμμής προς όφελος των πολιτών.

Ο Πλαταμώνας θα έπρεπε σε μία πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα να είναι όλη τη θερινή περίοδο το μέρος όπου τα τρένα θα έφταναν τόσο από την Λάρισα και τη δυτική Θεσσαλία, όσο και από την Θεσσαλονίκη.

Η διαρκής όμως και μεθοδευμένη υποβάθμιση του σιδηροδρόμου τα τελευταία χρόνια σε όφελος άλλων ανταγωνιστικών μεταφορικών μέσων, μας έφερε στη σημερινή κατάσταση, να θεωρείται δηλαδή φυσιολογικός ο αποχαρακτηρισμός αυτής της ιστορικής αλλά και εν δυνάμει χρήσιμης σιδηροδρομικής γραμμής πρώτα πρώτα για τον ίδιο τον Πλαταμώνα.

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο αλλά και τον ΟΣΕ με μεγαλύτερη υπευθυνότητα να διαχειριστούν το έτσι κι αλλιώς φτωχό κεφάλαιο των σιδηροδρομικών πόρων του τόπου μας.

Ζητούμε να επανενταχθεί άμεσα η γραμμή στο ενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο και να προγραμματιστούν το συντομότερο δυνατό τουριστικά δρομολόγια από την Καλαμπάκα στον Πλαταμώνα με λογικό κόμιστρο για τους επιβάτες.

Είναι καιρός επιτέλους οι κρατικές επιδοτήσεις προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας των πολιτών.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας.
Αθανασία Τσιοτινού Αδαμαντία Νεγρήν.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή