Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οδική ασφάλεια και ασφαλοστρώσεις με 3,3 εκ. ευρώ στα Τρίκαλα

Ενα σημαντικό πρόγραμμα έργων για βελτίωση οδικής ασφάλειας και ασφαλτοστρώσεις στην πόλη των Τρικάλων υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων.

Πρόκειται για το έργο «Ολοκληρωμένες επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας επικινδύνων σημείων οδικού δικτύου του Δήμου Τρικκαίων».

Ο σχετικός διαγωνισμός δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (https://trikalacity.gr/category/epikairotita/prokiriksis/) και έχει προϋπολογισμό 3.300.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Τα χρήματα να προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (μέσα από το έργο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU), καθώς και ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.

Είναι σημαντικό ότι η δημοσίευση του διαγωνισμού γίνεται ελάχιστες (μόλις 19) ημέρες μετά την ψήφιση του προγράμματος Τεχνικών Εργων για το 2023 από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, όταν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είχε αναφερθεί ακριβώς στο συγκεκριμένο έργο.

Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη, οι εργασίες αφορούν σε βελτίωση του οδοστρώματος με την αποκατάσταση της υφιστάμενης ασφαλτοστρωμένης επιφάνειας σε επιλεγμένες θέσεις που παρουσιάζουν φθορές, ασυνέχειες και ανισοσταθμίες και δυσχεραίνουν την κίνηση οχημάτων, ποδηλάτων και πεζών καθιστώντας την ιδιαίτερα επικίνδυνη και επισφαλή.

Ετσι, οι παρεμβάσεις αφορούν σε:

  1. Αποκατάσταση και βελτίωση της υφιστάμενης ασφαλτοστρωμένης επιφάνειας σε επιλεγμένες θέσεις: στο Αστικό Οδικό Δίκτυο και στο τμήμα του Περιφερειακού Δακτυλίου από τον κυκλικό κόμβο Μεγαλοχωρίου έως τον κυκλικό κόμβο του Ριζαριού
  2. Διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών
  3. Διαμόρφωση σε οδό ήπιας κυκλοφορίας των οδών Β. Τσιτσάνη από την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Διονυσίου. Στόχος η ενοποίηση των δύο πλατειών, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση της ταχύτητας
  4. Κατασκευή δύο υπερυψωμένων διαβάσεων πεζών για την οδική ασφάλεια πλησίον των σχολικών συγκροτημάτων:

α) του 18ου Δημοτικού Σχολείου στη συμβολή των οδών Πλαπούτα και Πάνου, στο Κηπάκι Τρικάλων.

β) επί της δημοτικής οδού Πύλης, έμπροσθεν του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων στην Αγία Μονή Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι ο Δήμος Τρικκαίων αναμένει την έγκριση άλλων 5.500.000€ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για αγροτική οδοποιία στα χωριά.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή