Οδοντιατρικός έλεγχος στους Τρικαλινούς Ρομά

Μια πολύ σημαντική δράση για την προαγωγή υγείας υλοποίησαν επί διήμερο τα παραρτήματα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων. Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, το Κέντρο Υγείας Τρικάλων και τη στήριξη των τοπικών συλλόγων Ρομά, πραγματοποιήθηκε δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά και ενήλικες.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 203 ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Ρομά του Κηπακίου. Εκεί, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε 52 άτομα (28 ενήλικες και 24 παιδιά. Τη δε Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ο έλεγχος συνεχίστηκε στον οικισμό του Πύργου, σε 51 άτομα (33 ενήλικες και 18 παιδιά). Μετά την εξέταση πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για την ορθή στοματική υγιεινή.

Η όλη δράση είχε τον τίτλο «Κάνε κάτι για τη στοματική σου υγεία». Υλοποιήθηκε με τη συνεχή μέριμνα των εργαζομένων στα δύο παραρτήματα Ρομά του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε παιδιά και ενήλικες πολυμελών οικογενειών ωφελουμένων των δομών. Στόχος, η προαγωγή της υγείας και η ενημέρωση των πληθυσμών των Ρομά.

Οπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς, «εστιάζουμε στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες Ρομά, καθώς τα παραρτήματα που λειτουργούν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου έχουν ευρύ έργο και στηρίζουν τους τρικαλινούς Ρομά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό των δύο παραρτημάτων και του Κέντρου Κοινότητας, ,καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς για μια δράση που και αυτή τη φορά έδειξε πόσο σημαντικό έργο μπορούμε να υλοποιήσουμε για την υγεία όλων».

Το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …