Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι «8 Γυναίκες» στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Ο Γιώργος Τσιαντούλας σκηνοθετεί τη Θεατρική Ομάδα του Έαρ στο διάσημο αστυνομικό/μαύρη κωμωδία έργο του Ρομπέρ Τομά για 2 μόνο παραστάσεις 7 & 8 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο Φρουρίου στα Τρίκαλα.

To έργο «Οκτώ Γυναίκες» του Ρομπέρ Τομά ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1961 κι από τότε παίζεται με επιτυχία στις θεατρικές σκηνές παντού στον κόσμο. Μια μητέρα, δυο κόρες, μια γιαγιά, μια θεία, μια οικονόμος, μια καμαριέρα και μια απρόσκλητη επισκέπτρια. 8 γυναίκες κι ένας άντρας. Που δεν εμφανίζεται ποτέ. Και ξαφνικά ένας φόνος! Η αναζήτηση του δολοφόνου γίνεται ο καταλύτης στις σχέσεις των γυναικών. Μια μέρα είναι αρκετή για να έρθουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά. Και όπως συμβαίνει πάντα και στη πραγματική ζωή, οι αποκαλύψεις βάζουν σε δοκιμασία σχέσεις και χαρακτήρες.
Ένα έργο που συγκεντρώνει όλα τα είδη του θεάτρου: Αστυνομικό, θρίλερ, ψυχολογικό δράμα, σουρεαλιστική κωμωδία, μιούζικαλ. Σε μια γοητευτική παράσταση για τον κόσμο των γυναικών, μ έναν άντρα στο βάθος του κάδρου.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Σε μια μεγάλη εξοχική κατοικία, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1950, μια οικογένεια και το υπηρετικό της προσωπικό κάνουν προετοιμασίες για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Ξαφνικά ο οικοδεσπότης ανακαλύπτεται νεκρός στην κρεββατοκάμαρά του με ένα μαχαίρι στην πλάτη. Εξαιτίας της κακοκαιρίας (αλλά και πιθανού σαμποτάζ) οι ένοικοι του σπιτιού μοιάζουν αποκλεισμένοι, χωρίς τα μέσα να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο προτού ο καιρός επιτρέψει να πάει κάποιος στην κοντινότερη πόλη. Για να περάσει η ώρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναζητήσουν τον ένοχο ανάμεσά τους, μιας και η απομόνωση του σπιτιού καθιστά μάλλον αδύνατο το ενδεχόμενο να ήρθε κάποιος ξένος και να έκανε το στυγερό έγκλημα.
Ποιος είναι όμως ο δολοφόνος ανάμεσα στα μέλη του σπιτιού, που ανήκουν όλα στο γυναικείο φύλο; Η σύζυγος, η κουνιάδα, η πεθερά, η καμαριέρα, η μαγείρισσα, η αδερφή ή κάποια από τις κόρες του θύματος; Προκειμένου να υπερασπιστεί καθεμία τον εαυτό της, στρέφεται ενάντια στο πρόσωπο για το οποίο κρύβει τη μεγαλύτερη χολή βγάζοντας στη φόρα ανομολόγητα μυστικά με καταιγιστικό ρυθμό. Κάθε γυναίκα έχει μια ιστορία να πει και τα δικά της μυστικά να κρύψει.

Γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και ξαναδουλεμένο μερικά χρόνια αργότερα, το πρώτο αυτό θεατρικό του Ρομπέρ Τομά, είναι είδος μικτό: με δομή που θυμίζει κινηματογράφο, είναι μια πικρή κωμωδία με στοιχεία θρίλερ, αστυνομικού, αλλά και μιούζικαλ. Το 2002 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Φρανσουά Οζόν, με οκτώ εντυπωσιακές πρωταγωνίστριες, ανάμεσά τους την Κατρίν Ντενέβ, τη Φανί Αρντάν, την Ιζαμπέλ Υπέρ, την Εμανουέλ Μπεάρ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Ρομπέρ Τομά
Μετάφραση: Κοσμάς Φοντούκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσιαντούλας
Σκηνικά: Μιχάλης Γκούμας
Κίνηση-μουσική διδασκαλία: Ευγενία Λιάκου
Φωτισμοί: Γιώργος Τσιαντούλας
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Σαμαράς
Κοστούμια: Μελίνα Μαυροπούλου, Βάνα Κουλουρίδου
Φωτογραφίες-Video: Μιχάλης Γκούμας
Παίζουν: Λιάνα Γκαρανάτσιου, Μαρίνα Ζαρκάδα, Κική Κάβουρα, Εύη Καλόγηρου, Μελίνα Μαυροπούλου, Δηώ Μενούνου, Μαριαλένα Μπαντόλα, Νατάσα Παιδή, Αλεξάνδρα Παπαηλία, Μπέσσυ Παπαστάθη, Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Ελένη Περγαντή, Ειρήνη Ράπτη, Έφη Τσέλιγκα-Σκαμπαρδώνη, Φωτεινή Ψημμένου
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος (13€), Προπώληση (11€) Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr & στα Public stores

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή