«Οι αγρότες της Καρδίτσας ξανά στο μάτι του κυκλώνα»

Επικοινωνία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο για δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 21.06.2021, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που διαδραματίστηκαν στον Νομό Καρδίτσας, προκειμένου να εξακριβώσει το μέγεθος των καταστροφών. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων ο κ. Κωτσός πραγματοποίησε συναντήσεις με παραγωγούς των περιοχών, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΤΟΕΒ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με το μεγάλης έντασης μπουρίνι και τη χαλαζόπτωση που σάρωσε τις περιοχές του Νομού Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής 20.06.2021.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Λυκουρέντζο σχετικά με τις καταστροφές που υπέστησαν σε καλλιέργειες και σε σπίτια, πολίτες και αγρότες του Δήμου Παλαμά, Σοφάδων και Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, 60.000 στρέμματα υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή. Το ίδιο συνέβη και για αρκετές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπέστησαν σοβαρότατες ζημίες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Το μεγάλης έντασης μπουρίνι και η χαλαζόπτωση που χτύπησε το Νομό Καρδίτσας την Κυριακή 20.06.2021, προκάλεσε μεγάλες ζημιές και σε ορισμένες περιοχές, οι καταστροφές ήταν ολοκληρωτικές. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο προκείμενου να δράσουμε άμεσα και να διασφαλιστεί ότι οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα βγουν άμεσα έτσι ώστε να πράξουν τους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους και να αποζημιωθούν τάχιστα οι πληγέντες αγρότες. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τους αγρότες και ιδιαίτερα στο Νομό Καρδίτσας, οι οποίοι βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να μη μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, καθώς πλήττονται από αλλεπάλληλες καταστροφές.»

  ©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή