Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον Ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνοψίζονται στα κυβερνητικά λάθη των χειρισμών στις φωτιές που έπληξαν την Αττική τη Βόρεια Εύβοια και τη Πελοπόννησο.

Ο επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων είναι χαρακτηριστικές…

ΣΥΡΙΖΑ:

“Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με κάθε του κίνηση να αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν διδάχτηκε τίποτα και η συγνώμη του ήταν απολύτως προσχηματική.

Ενώ οι εστίες ακόμη σιγόκαιγαν έκανε ανασχηματισμό αφήνοντας όλους τους υπεύθυνους για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών στις θέσεις τους.

Και υποβάθμισε την κα Πελώνη, ώστε να μπορεί να συνεχίσει άνετα τις διακοπές της.

Επιβεβαίωσε έτσι, πως όλη την ευθύνη τη φέρει στο ακέραιο ο επικεφαλής του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού κράτους, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης”.

ΚΙΝΑΛ:

«Όλα πολύ καλά πιστεύει ότι τα έκανε η Κυβέρνηση στις πυρκαγιές. Για τον κ. Μητσοτάκη φταίει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής.

Αποδεικνύεται ότι οι λέξεις “πολιτική ευθιξία” είναι άγνωστες για την κυβέρνηση. Αλλά και κάτι δεν πάει καλά στην Μαξίμου ΑΕ».

ΚΚΕ:

“Καμιά ‘αναδιάταξη’ των κυβερνητικών στελεχών δεν μπορεί να παραγράψει εγκληματικές ευθύνες, ούτε να παραπλανήσει ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι η άμεση πλήρης αποζημίωση και αποκατάσταση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί”.

Μέρα 25:

“Ο μίνι ανασχηματισμός που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ή η “εσωτερική αναδιάταξη” όπως την βάφτισε το Μαξίμου, δεν εμπεριείχε καμία ουσιαστική ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Οι αποτυχημένοι παραμένουν στις θέσεις τους . Η “επιτελική Κυβέρνηση” διευρύνεται σε άτομα σπάζοντας κάθε ρεκόρ μαζί με την κραυγαλέα απουσία γυναικών από το Κυβερνητικό σχήμα».
Ελληνική Λύση:
«Ο πρωθυπουργός “ανακάτεψε την τράπουλα”, με τα ίδια, σημαδεμένα χαρτιά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση. Το “ανακάτεμα της τράπουλας” όμως συναντάται μόνο σε τυχερά παίγνια και όχι σε κυβερνήσεις. Αποδεικνύοντας έτσι ότι αυτή η κυβέρνηση πορεύεται στην… τύχη! Ουδέποτε είχε σχέδιο και πρόγραμμα, αλλά δυστυχώς κρατά τις τύχες του έθνους στα χέρια της».

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή