Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι απουσίες στα σχολεία των Τρικάλων

Το κύμα γρίπης, Covid και ιώσεων επηρέασε κυρίως τα παιδιά πιέζοντας σημαντικά τις παιδιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας του νομού Τρικάλων.

Η κατάσταση που επικρατεί, όπως ήταν λογικό, αποτυπώθηκε και στις απουσίες των παιδιών που καταγράφηκαν κατά την πρώτη μέρα επιστροφής στο σχολείο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, το ποσοστό τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων, ήταν αρκετά περιορισμένο αφήνοντας κάποια περιθώρια αισιοδοξίας ότι το κύμα κορυφώθηκε μέσα στις γιορτές.

Βέβαια, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στο Trikalanews.gr από πλευράς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, η επόμενη εβδομάδα θα είναι αυτή που θα δείξει που κυμαίνεται το πρόβλημα στην περιοχή.

Οι απουσίες στα σχολεία

Μιλώντας στο Τrikalanews.gr ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης, ανέφερε ότι το ποσοστό των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία του νομού ήταν χθες στο 10,23% των παιδιών. Υψηλότερο ήταν το ποσοστό των παιδιών των νηπιαγωγείων που απουσίαζαν χθες αγγίζοντας το 30% των παιδιών. Ποσοστό που όμως δεν δείχνει απαραίτητα την ασθένεια των παιδιών μιας και ένα μεγάλο ποσοστό γονέων παιδιών αυτής της ηλικίας, επιλέγουν να κρατήσουν προληπτικά τα παιδιά στο σπίτι.

Από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ποσοστό απουσιών σε Γυμνάσια και Λύκεια στο 6,51% .

Θυμίζουμε ότι, ήδη έχει τεθεί σε ισχύ εγκύκλιος του υπουργείου για μη προσμέτρηση απουσιών εξαιτίας του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης κάτι αρκετά σημαντικά για τους μαθητές της εν λόγω εκπαιδευτικής βαθμίδας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή