Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι αριθμοί της ανεργίας σε Θεσσαλία και Τρίκαλα

Πόσο σταθερό είναι το εργασιακό περιβάλλον στην περιοχή;

Στους 64.487 ανήλθαν οι άνεργοι στην περιφέρεια Θεσσαλίας τον Φεβρουάριο του 2024.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, από αυτά 34.452 άτομα είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 30.035 είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Ο αριθμός μικρότερος μεν κατά 3.186 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς (Φεβρουάριος 2023), όπου οι άνεργοι ήταν 67.673 και μικρότερος κατά 788 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Ιανουάριος 2024) όταν είχαν φτάσει τους 65.275.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι αριθμούν τους 10.833.

Τι γίνεται στα Τρίκαλα

Όσον αφορά στα Τρίκαλα, τα στοιχεία του περασμένου Γενάρη, όπως έχει αναδείξει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, δείχνουν και εκτίναξη της ανεργίας δεδομένου ότι η περιοχή βρέθηκε στην τρίτη θέση σε αριθμό απολύσεων μετά από περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης!

Συγκεκριμένα, σταμάτησαν να εργάζονται πάνω από 2.600 συμπολίτες μας μέσα σε ένα μόλις μήνα, με τις απώλειες σε θέσεις εργασίας να εκτινάσσονται στις 1056.

Το γεγονός οφείλεται ξεκάθαρα στο πέρας των εορτών των Χριστουγέννων κατά το οποίο προσλαμβάνονται αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή