Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι ασφαλιστικές εισφορές «θηλιά» για τους ελευθεροεπαγγελματίες των Τρικάλων

Τι επισημαίνουν στους Τρικαλινούς βουλευτές οι οδοντίατροι

Τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων δεν έχουν τέλος με την τελευταία δεκαετία να δέχονται σημαντικές οικονομικές πιέσεις και λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων. Οι ελευθεροεπαγγελματίες είναι ένας κλάδος που βάλλεται με τις ασφαλιστικές εισφορές να δίνουν τη χαριστική βολή.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ήδη οι κλάδοι ο ένας μετά τον άλλο εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους κάνοντας λόγο για οικονομικά αδιέξοδα.

Ένα από αυτούς και οι οδοντίατροι οι οποίοι σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή τους εκθέτουν την κατάσταση στους Τρικαλινούς βουλευτές.

Όπως αναφέρουν, «Οι αυτοαπασχολούμενοι ελευθεροεπαγγελματίες της χώρας καλούμαστε να πληρώσουμε για 2η συνεχόμενη χρονιά αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές (10% πέρυσι , 3,46% φέτος). Όλα αυτά την ώρα που με το νέο φορολογικό ο κάθε επαγγελματίας θα πληρώσει κατ’ αποκοπή φόρο τουλάχιστον 3000€ ετησίως εξαιτίας του παντελώς αυθαίρετου τρόπου υπολογισμού ενός ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος με βάση τις μεικτές αποδοχές των μισθωτών-αυτές δηλαδή που περιλαμβάνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Με απλά λόγια οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, που με τα ισχύοντα δεδομένα έχουν από ελάχιστη έως μηδενική ανταποδοτικότητα, όχι απλά δεν αποτελούν επαγγελματικό έξοδο αλλά επιβαρύνουν πολλαπλά τον κάθε επαγγελματία.

Εξυπακούεται ότι αυτό προστίθεται στις δεδομένες εδώ και χρόνια, συνεπεία των αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων, δυσκολίες λειτουργίας των επιχειρήσεων, δυσκολίες που ειδικά για την περιοχή μας έγιναν μεγαλύτερες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι από φέτος, τη χρονιά δηλαδή που οι ηλεκτρονικές συναλλαγές καθίστανται υποχρεωτικές σχεδόν καθολικά, οι τράπεζες έρχονται ανενόχλητες να αυξήσουν το κόστος των συναλλαγών και να προσθέσουν νέες χρεώσεις σε ό,τι ήτανε μέχρι πρότινος δωρεάν (Iris).

Η επιστολή αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει έκκληση συμπαράστασης αφού ,δυστυχώς, η αφωνία σας σε κάθε μας αίτημα τα τελευταία χρόνια δεν μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως θα αφουγκραστείτε τις αγωνίες μας. Θεωρούμε απλά υποχρέωσή μας να αναδείξουμε στην κοινωνία πως τελικά ο –με την ευρεία έννοια- «θάνατος του εμποράκου» αποτελεί συνειδητή επιλογή που πρέπει να εκτελεστεί πάση θυσία».

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή