Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι χυδαιότητες του Τύπου κατά της Χώρας και των συμβόλων της

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στην πάλαι ποτέ έγκυρη εφημερίδα «Η Καθημερινή», από τη στήλη του μονίμως προκλητικού κ. Στέφανου Κασιμάτη, άλλη μια Εθνομηδενιστική αναφορά του, αυτή τη φορά για τους Ιερείς, τους κατοίκους των Ζωνιανών και για τους Εύζωνες, τους οποίους προσπαθεί ανεπιτυχώς να προσβάλει, με το χυδαιότερο τρόπο.

Με την ανοχή της διεύθυνσης της εφημερίδας, ο συντάκτης στη στήλη του με τίτλο «Ταλιμπάν με μολότοφ», περνάει γενεές δεκατέσσερις ιερείς και πιστούς στην Κατερίνη, οι οποίοι κατά την προσωπική του άποψη, ετοίμαζαν καταδρομική επίθεση Εξαρχειώτικου τύπου κατά των αστυνομικών που θα τολμούσαν να τους σταματήσουν από την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.

Στη συνέχεια αναφέρεται υβριστικά κατά των κατοίκων των Ζωνιανών, όπου στον τόπο τους, όπως αναφέρει ο κ. Κασιμάτης ζει ένα άλλο είδος «τα ζώνια». Δεν γνωρίζω τι θέλει να πει ο εν λόγω κύριος και με ποιο παραμορφωτικό φακό βλέπει το κάθε τι,  αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα Ζωνιανά, προκύπτουν από τη φράση «Ζώνε Θεέ» που σημαίνει «Άκουσέ με Θεέ μου» και δεν σημαίνει ζώα.  

Όσο για τους Εύζωνες, συστήνει μια άλλη στιλιστική τάση, έτσι για να αλλάξουν και να ντυθούν σύμφωνα με τα στιλιστικά γούστα του  συντάκτη και να φορέσουν δικτυωτό καλσόν, μίνι φούστα αντί για φουστανέλα, για να αναδεικνύονται όπως λέει τα πόδια τους και αντί για τσαρούχια με φούντες να φορέσουν κόκκινες γόβες Prada.  

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος αυτός, που προσβάλει τόσο βάναυσα τα εθνικά μας σύμβολα, πως η στολή του Εύζωνα είναι γεμάτη συμβολισμούς για το Έθνος και την Πατρίδα και μας γεμίζει όλους μας περηφάνεια.

Ας τους δούμε έναν – έναν.

Η φουστανέλα με τις 400 πιέτες συμβολίζει τα 400 χρόνια σκλαβιάς του Ελληνισμού από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Τα τσαρούχια με τις φούντες φορέθηκαν από τους Εύζωνες του Εθνικού Στρατού μέχρι το 1941 και στη φούντα μέσα κρύβονταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο χρησιμοποιούσαν κατά των εχθρών όταν διεξάγονταν μάχες σώμα με σώμα.

Το Φάριο, δηλαδή το καπέλο των Ευζώνων, φέρει μια φούντα, η οποία συμβολίζει το δάκρυ του Χριστού κατά την Σταύρωση.

Η Φέρμελη, όπως ονομάζεται το γιλέκο που φορούν, φέρει στο πίσω μέρος δυο επιπλέον κομμάτια που κρέμονται από τους ώμους και είναι χρυσοκέντητα με λαογραφικά σχέδια και δυο γράμματα (Χ) και (Ο), τα οποία σημαίνουν Χριστιανός Ορθόδοξος.

Τα κρόσια στη στολή τους είναι μπλε και άσπρα και συμβολίζουν το Εθνικό μας Σύμβολο που είναι η Σημαία μας.

Αυτά τα σπουδαία και τιμημένα σύμβολα προσπάθησε να απαξιώσει, εξευτελίζοντάς τα ο λιβελογράφος κ. Κασιμάτης.

Σε άλλες περιόδους, επί Ελένης Βλάχου στο τιμόνι της Καθημερινής, ο συγκεκριμένος τύπος θα είχε εκπαραθυρωθεί από την εφημερίδα, με το που θα παρέδιδε το κείμενο στον υλατζή και δεν θα έφτανε ποτέ να δημοσιευθεί.

Σήμερα επί Αλαφούζου υιού, συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του εθνομηδενισμού και δεν τρέχει κάστανο που λέει και ο λαός. Ούτε καν συγνώμη δεν ζητήθηκε από τη διεύθυνση της εφημερίδας. Άφαντος ο κ. Παπαχελάς να πάρει θέση σ’ αυτή την ύβρη κατά των συμβόλων του Ελληνισμού.

Σε άλλες περιπτώσεις που δεν θα τον είχε εκδιώξει το συγκεκριμένο κύριο από τη θέση του η ιδιοκτησία της εφημερίδας, θα είχε παραιτηθεί ο διευθυντής της, εν προκειμένω ο κ. Παπαχελάς, σε ένδειξη αυτοσεβασμού και διαμαρτυρίας για την ανθελληνική στάση της ιδιοκτησίας.

Αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα στις μέρες μας…και ο ανθελληνικός χορός από ορισμένα ΜΜΕ, καλά κρατεί.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή