Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι εκλογές στα Τρίκαλα δεν είναι πια γιορτή

Το Τrikalanews.gr καταγράφει το εκλογικό κλίμα στην κοινωνία των Τρικάλων και μιλά με πολίτες που στέκονται σκεπτικοί και συγκρατημένοι απέναντι στην κάλπη

Για όσους αναγκαστικά ζούμε στο έπακρο την προεκλογική περίοδο – δημοσιογράφοι, υποψήφιοι, επιτελεία, κόμματα – φτάνουμε μια ανάσα πριν την κάλπη με την εικόνα ότι οι εκλογές μοιάζουν με μια συλλογική γιορτή. Και ίσως κάποτε να ήταν πραγματικά έτσι η κατάσταση, με τους πολίτες να παθιάζονται, οικογένειες να ανταμώνουν τις ημέρες κοντά στην κάλπη, με διαξιφισμούς βέβαια αλλά και συγκλήσεις, τραπεζώματα και άλλες συνοδευτικές συνήθειες. Πλέον, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Εδώ και χρόνια, και ειδικά μετά το σοκ του 2010, οι πολίτες μοιάζει να έχουν χάσει την πίστη τους απέναντι στην πολιτική και αντιμετωπίζουν ως ματαιότητα το όλο γιορτινό κλίμα, αφού από την αρχή της λιτότητας μέχρι και σήμερα, βλέπουν ότι κάθε τετραετία, μοιάζει και με ένα καινούργιο επίπεδο σε ένα παιχνίδι που γίνεται γι’ αυτούς χωρίς αυτούς, ένα παιχνίδι επιβίωσης.

Το Τrikalanews.gr, μίλησε με ανθρώπους της αγοράς που καθημερινά μετρούν τον παλμό της κοινωνίας μέσα από τις δουλειές τους. Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι οι εκλογές στα Τρίκαλα δεν είναι πια γιορτή, αλλά μια διαδικασία αγωνίας και προσδοκίας ότι μια μέρα, οι πολίτες θα πάψουν να αισθάνονται προδομένοι από τις επιλογές τους.

Γιώργος Καλλιάγρας- Ιδιοκτήτης κρεοπωλείου / Η κίνηση αυξημένη αλλά ο κόσμος συγκρατημένος

Η νέα γενιά ιδιοκτησίας των κρεοπωλείων Καλλιάγρα, που σήμερα ονομάζεται Meat Hall, έχει να θυμάται από την εμπειρία άλλων εποχών στο οικογενειακό τους κατάστημα. Το τραπέζι των εκλογών λόγω ετεροδημοτών και όχι μόνο, έμοιαζε με ένα δεύτερο Πάσχα. Τα κρεατικά είχαν την τιμητική τους. Σήμερα, και με όσα έχουν αλλάξει στην αγορά και στα εισοδήματα, οι πολίτες περιορίζουν την ημέρα των εκλογών στη σκέψη για το κόμμα που θα ψηφίσουν. Κάτι κινείται μεν στην αγορά, αλλά ελάχιστα περισσότερο από το προηγούμενο διάστημα. «Διαπιστώνουμε μεν ότι κινήθηκε κάπως η αγορά, όμως είναι πολύ συγκρατημένοι οι καταναλωτές. Τα απαραίτητα και όσο το δυνατό λιγότερα…» τονίζει ο Γιώργος Καλλιάγρας.

 

Ευαγγελία Βούκια –Λαϊκή αγορά Τρικάλων / Οι πάγκοι …μπορούν να περιμένουν

Εκλογές κατάλαβαν από την κίνηση των υποψηφίων και των κομμάτων που έσπευδαν σχεδόν καθημερινά στη Λαϊκή Αγορά των Τρικάλων για να μοιράσουν φυλλάδια, να γνωρίσουν τον κόσμο, να μιλήσουν με τους καταναλωτές και τους παραγωγούς. Κατά τα άλλα, όπως αναφέρει πίσω από τον πάγκο της η Ευαγγελία Βούκια, η αγοραστική κίνηση ήταν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα αρκετά περιορισμένη. Οι οικονομικές δυνατότητες των πολιτών, μέχρι εκεί φτάνουν και συνήθως…δεν βγάζουν μήνα. Στην κουβέντα μας, μπαίνει κι ένας πελάτης. Προβληματισμένος και ο ίδιος από την πολιτική επικαιρότητα και σίγουρα όχι εφησυχασμένος για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Ηλίας Ντέλλας – Καφενείο η Παλαιά Αγορά / Ναι στην πολιτική συζήτηση αλλά μακριά από κομματικά οι πελάτες

 Πετύχαμε το καφενείο ήσυχο μιας και η ώρα ήταν τέτοια που δεν συνηθίζουν οι πελάτες να το επισκέπτονται. Βαθύ μεσημέρι και όλα ήταν έτοιμα να υποδεχτούν τους απογευματινούς θαμώνες. Μιλώντας με τον Ηλία Ντέλλα, ιδιοκτήτη του καφενείου, του ζητήσαμε να μας πει τι ακούει και τι προσλαμβάνει καθημερινά από την «μικρή βουλή» όπως συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε τα καφενεία.

Όπως μας είπε πλέον το κομματικό πάθος δεν υπάρχει. Ο κόσμος γνωρίζει και παρακολουθεί την πολιτική. Συζητάει πολιτικά και ανταλλάσσει γνώμες, επιχειρήματα καμιά φορά διαφωνούν, αλλά μέχρι εκεί. Η επικαιρότητα απασχολεί πολύ τους πελάτες όμως δεν ανοίγονται κομματικά. Η ψήφος έχει γίνει επτασφράγιστο μυστικό περισσότερο από ποτέ και αυτή η ησυχία είναι το μόνο δείγμα για την κάλπη της 21ης Μαΐου.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή