Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι Ελληνικές εισπρακτικές, δεν διαφέρουν από τους φοροεισπράκτορες επί Τουρκοκρατίας

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Δεν είναι λίγες οι ομοιότητες που έχει η σημερινή ελληνική κοινωνία, με την περίοδο της Τουρκοκρατίας που την οδήγησαν στο γενικό ξεσηκωμό.

Δυο από τα βασικά χαρακτηριστικά που συναντάμε και στις δυο περιόδους, είναι πρώτον η εξαθλίωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν τα καταφέρνει να ζήσει αξιοπρεπώς.

Μαστίζεται από ανεργία και οικονομική ένδεια. Ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας σε συνθήκες εξαθλίωσης. Δεν βλέπει προοπτική για το μέλλον. Χάνει μέρα με τη μέρα ό,τι απέκτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεύτερον ζει καθημερινά υπό τις απειλές των φοροεισπρακτόρων.

Όπως επί Τουρκοκρατίας, όπου Έλληνες είχαν αναλάβει να εισπράττουν τους φόρους για λογαριασμό των Τούρκων, έναντι αδράς αμοιβής και τεράστιας κερδοφορίας και είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της κοινωνίας, έτσι και σήμερα.

Για λογαριασμό των ξένων Funds, που εξαγόρασαν έναντι πινακίου φακής το χρέος των Ελλήνων, ανέθεσαν και πάλι σε Έλληνες την είσπραξη των φόρων, μέσω των περίφημων εισπρακτικών εταιρειών.

Πρώτη και καλύτερη ή μάλλον χειρότερη, η φημισμένη εταιρεία των υιών Σιούφα. Γόνοι του γνωστού και αείμνηστου πολιτικού, ο οποίος φρόντισε επί θητείας του στο υπουργείο ανάπτυξης, να θεσπίσει τον περιβόητο νόμο για την αδειοδότηση αυτών των εταιρειών, ευλογώντας πρώτα τα γένια του, δίνοντας άδεια στους γιούς του, για να ανοίξουν την πρώτη εισπρακτική στην Ελλάδα, που έγινε ο εφιάλτης κάθε Έλληνα.

Πρωί μεσημέρι βράδυ, αργίες και σχόλες, σε βομβαρδίζουν με τηλεφωνήματα και μηνύματα, για χρέη σου προς τα ξένα Funds, για οφειλές στη ΔΕΗ, ακόμα και σε κινητές τηλεφωνίες. Οι εκβιασμοί είναι απίστευτοι.

Όλα αυτά βέβαια, έναντι αδράς αμοιβής για τις συγκεκριμένες εταιρείες. Κι όλα αυτά εν μέσω βαθιάς κρίσης. Μετά από μια 12ετή περίοδο μνημονίων και ενός χρόνου σκληρού lockdown, όπου ο κόσμος έχει χάσει τη ζωή του.

Τώρα απειλείται από τους εθνικούς φοροεισπράκτορες να χάσει, μαζί με τα κινητά και ακίνητα που του απέμειναν, ακόμα και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας.

Καλά θα κάνουν να γνωρίζουν καλά όλοι εκείνοι που συντηρούν αυτή την αρρώστια, ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγήσουν την κοινωνία σε τέτοια βίαιη αντίδραση, που να μοιάζει με αποτίναξη ζυγού από πάνω της, όπως και επί Τουρκοκρατίας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή