Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι «επτά πληγές» του Τουρισμού για τους ξενοδόχους του ν. Τρικάλων

 

Καθόλου αισιόδοξοι δεν είναι οι οιωνοί για τον Τουρισμό στην Καλαμπάκα, με τους ξενοδόχους στην περιοχή να μιλάνε για ιδιαίτερα συγκρατημένες κρατήσεις ενόψει των εορτών του Πάσχα. Ήδη λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας σε Ευρώπη και Αμερική καθώς και των κοινωνικών αναταράξεων και κινητοποιήσεων στη Γαλλία, υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις ενώ και η εσωτερική τουριστική αγορά, εμφανίζεται αρκετά διστακτική για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω των επερχόμενων εκλογών που μοιραία επηρεάζουν τη σεζόν. Παράλληλα, ο πόλεμος στην Ουκρανία, συνεχίζει να αποκλείει μια σημαντική μερίδα τουριστών στην περιοχή.

Μιλώντας στο Τrikalanews.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Τρικάλων Γιάννης Κουρούπας, έθεσε μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που απειλούν το ξενοδοχειακό επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

Ο Γιάννης Κουρούπας, παραμένει ιδιαίτερα θορυβημένος από την ραγδαία αύξηση των καταλυμάτων μέσω Airbnb τονίζοντας ότι η πολιτεία ακόμη δεν έχει πάρει τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μη λειτουργούν εις βάρος των ξενοδοχείων αλλά και να μη ευνοούνται μέσα στην απουσία σαφή πλαισίου λειτουργίας, δημιουργώντας ένα πεδίο άνισης επιχειρηματικής δράσης σε σχέση με τα ξενοδοχεία.

Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των Airbnb καταλυμάτων είναι κοντά στα 800 στην περιοχή με τις κλίνες να πλησιάζουν το 70% των συνολικών κλινών των ξενοδοχειακών μονάδων του νομού.

Την ίδια ώρα που η τάση των Airbnb αναπτύσσεται, όπως τονίζει ο πρόεδρος, χωρίς σχέδιο, χωρίς εισπραξιμότητα φόρων, δημοτικών τελών κοκ, δεν θα πάψει να λειτουργεί αθέμιτα απέναντι στις οργανωμένες τουριστικές επιχειρήσεις.

Τα ξενοδοχεία διέπουν δε 60 διαφορετικά πρωτόκολλα αυστηρής εφαρμογής για τη λειτουργία τους, ενώ αντίστοιχα, τα Airbnb, μέχρι στιγμής και όπως επισημαίνει ο Γιάννης Κουρούπας, δεν ελέγχονται σε κανέναν βαθμό όπως για παράδειγμα, την απασχόληση προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και πολλά ακόμη.

Και πλειστηριασμοί…

Μέσα στις όλες δυσκολίες, οι δανεισμοί για πάρα πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου των ξενοδόχων, τους έχουν αναγκάσει σε ένα φαύλο κύκλο χρεών που σχεδόν ποτέ δεν καταλήγουν με θετική έκβαση. Απόδειξη ότι funds έχουν ήδη στην κατοχή τους δύο ξενοδοχεία της περιοχής που βγάζουν σε ανοιχτούς πλειστηριασμούς.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή