Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι Ευρωπαίοι ξεσκεπάζουν τον ψεύτη Μηταράκη

Του Γιώργου Μισιάκα

Ο ανεκδιήγητος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αρέσκεται να παρουσιάζει το «success story» της (λαθρο)μεταναστευτικής του πολιτικής, μετατρέποντας συχνά το άσπρο σε μαύρο και κατακρεουργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής.

Έτσι, τον τελευταίο καιρό πανηγυρίζει για την υπό διαμόρφωση νέα μεταναστευτική στρατηγική της ΕΕ, δηλώνει πως δεν θα ξαναϋπάρξουν Μόριες, αλλά μικρές και κλειστές δομές, ενώ, επικοινωνιακά και μόνο, σηκώνει τους τόνους απέναντι στις «ανεπιθύμητες» ΜΚΟ.

Έχει τόση βάση αληθείας το κυβερνητικό αφήγημα, ώστε αρκεί μια επίσκεψη μίας ευρωπαίας αξιωματούχου και μια κοινή συνέντευξη Τύπου, για να ξεσκεπαστούν και αποκαλυφτούν τα καταφανέστατα ψέματα.

Αυτό ακριβώς συνέβη πριν από μερικές ημέρες, με τον Μηταράκη να στέκεται συγκαταβατικός πλάι στην Ίλβα Γιόχανσον και την πολιτική της ΕΕ, που παγιώνει την συνθήκη εγκλωβισμού των «μεταναστευτικών ροών» στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

α) Μικρές δομές:

Το ψέμα των μικρών δομών αποκαλύφτηκε στην πράξη στην Σάμο, όπου η αρχική απόφαση για δομή 1.200 ατόμων οδήγησε στην κατασκευή μιας μικρής πόλης των 3.000 ανθρώπων.

Τώρα, η Γιόχανσον δηλώνει πως η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει με 155 εκατομμύρια ευρώ νέες δομές σε Χίο και Λέσβο, υπερδομές μεγαλύτερες από αυτή στην Σάμο. Η πικρή αλήθεια είναι πως, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, χιλιάδες «μετανάστες και πρόσφυγες» θα συνεχίσουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά.

β) Κλειστές δομές:

Ο υπουργός Μηταράκης είπε συνειδητά ψέματα για τις «κλειστές» δομές στους νησιώτες, προκειμένου να εκβιάσει την συναίνεσή τους.

Η Γιόχανσον ήρθε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Μηταράκη και τον πολιτικό του προϊστάμενο, Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας πως «δεν μπορεί να είναι κλειστές δομές, γιατί δεν μπορούμε να κρατάμε ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί είναι μετανάστες»!

Η κανονικότητα και η ηρεμία δεν θα επιστρέψουν στα νησιά με ανοιχτές, κλειστές (ή «κλειστές») δομές, αλλά μόνο με γενναίες αποφάσεις πραγματικής αυστηροποίησης, αποσυμφόρησης και ουσιαστικού ελέγχου των συνόρων.

γ) Επαναπροωθήσεις:

Η Γιόχανσον «κάρφωσε», για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλώνοντας πως πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, αναπαράγοντας, παρουσία μάλιστα του άφωνου Έλληνα υπουργού, την σχετική προπαγάνδα της Τουρκίας και μερίδας των ευρωπαϊκών ΜΜΕ.

Η πίεση αυτή προς την Ελλάδα ασκείται την ίδια στιγμή, που όλοι κάνουν τα «στραβά μάτια» για το σύγχρονο «δουλεμπορικό» καθεστώς του Ερντογάν. Κάνουν τα «στραβά μάτια» για την παράνομη δράση του τουρκικού Λιμενικού, που συνοδεύει βάρκες λαθρομεταναστών σε Ελληνικά ύδατα, με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται αυτό.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή