Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο για να γίνει μείωση του φόρου καυσίμων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλαδάκης προχώρησε σε …εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους που η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα, καθώς οι τιμές πλέον αγγίζουν τον …ουρανό.

Ο κ. Σκυλαδάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 fm, εξήγησε ότι ο φόρος στα καύσιμα δεν μειώνεται καθώς οι φτωχότεροι δεν έχουν αυτοκίνητο, ενώ μία μείωση θα ωφελούσε τους πλουσιότερους.

«Το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος, η μείωση του θα ήταν αντίστροφος προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τι γίνεται: τα καύσιμα, τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος φόρος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο, πώς να το κάνουμε; Tο μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι κτλ. δεν έχουν αυτοκίνητο» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «Αυτοί δε, που έχουν δύο – τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο. Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και δεν θα παρεμβαίνει καθολου , θα αφήνει απροστάτευτους τελείως τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο».

«Ιδίως από τη στιγμή που έχουμε κάνει διπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης οπότε καλύπτουμε το θέμα των καυσίμων θέρμανσης που είναι αυτό που καίει και θα καίει τα νοικοκυριά για ένα δίμηνο – τρίμηνο. Μετά θα περάσει ο Μάρτης παλουκογδάρτης και θα έρθει ο Απρίλης όπου ελπίζω πως θα επανέρθουμε σε μία καλύτερη κατάσταση» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή