Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι γυναίκες στα Τρίκαλα σπάζουν τα.. εργασιακά ταμπού

Ο λόγος για την Μαρία Βράντζα-Καλογιάννη που διατηρεί το δικό της γραφείο τελετών

Είναι δεδομένο πως στη σημερινή εποχή οι γυναίκες με την δυναμικότητα και την εργατικότητά τους κατάφεραν να είναι ισάξιες –γιατί όχι και ανώτερες- των αντρών, αφήνοντας μάλιστα το δικό τους στίγμα σε παραδοσιακά αντρικά επαγγέλματα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Μαρίας Βράντζα-Καλογιάννη που διατηρεί το δικό της γραφείο τελετών στα Τρίκαλα.

Η ίδια μετρά 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και αποδεικνύει πως τελικά οι γυναίκες μπορούν  να κάνουν τα πάντα.

Όπως τονίζει η ίδια μιλώντας στο Trikalanews.gr επέλεξε το επάγγελμα αυτό γιατί «έχει πολύ προσφορά, ευαισθησία και αγάπη για τον άνθρωπο», ένα επάγγελμα που δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να στηρίξει και να συμπαρασταθεί στον συνάνθρωπο σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, όπως ο θάνατος.

Η ίδια πηγαίνοντας κόντρα στις προκαταλήψεις που θέλουν τους άντρες να είναι καταλληλότεροι στο επάγγελμα λόγω της μυϊκής τους δύναμης, υπογραμμίζει πως η ευαισθησία και η ψυχραιμία μιας γυναίκας πολλές φορές είναι ένα αποκούμπι στις πονεμένες ψυχές που θρηνούν.

Η κα. Βράντζα μάλιστα  απαντώντας στις κακές γλώσσες που τους αποδίδουν το χαρακτηριστικό του ψυχρού ανθρώπου, επισημαίνει πως μόνο ένας ευαίσθητος, ψύχραιμος και γεμάτος αγάπη άνθρωπος μπορεί να τα βγάλει πέρα σε αυτή τη δουλειά..

Τέλος, η ίδια θέλοντας να μεταφέρει το δικό της μήνυμα για τη ζωή, τονίζει πως τελικά δεν θα πρέπει να τη σπαταλάμε άδικα σε ανούσια πράγματα»

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή