Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι κ.κ. Παπαστεργίου και Βυτόγιαννης Μέντορες του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων

Για ακόμα μια χρονιά το 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης της Junior Achievement Greece.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι μαθητές και μαθήτριές μας υποστηρίζονται φέτος από τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Δήμαρχο Τρικάλων και Πρόεδρο της  ΚΕΔΕ ο οποίος ανέλαβε ως Μέντορας της ομάδας και από τον κ. Βυτόγιαννη Γεώργιο, Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου επιχειρήσεων, που αποτελείται από τις εταιρείες ΦΟΥΝΤΡΙΝΚΟ Α.Ε., CRAFT BREWERY LtD, UNIVERSAL AE και ΙΜΠΕΡΕΚΟ Α.E. ο οποίος ανέλαβε ως Inspirational Mentor  της εικονικής επιχείρησης.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023,  λοιπόν, οι δύο Μέντορες, κύριοι Παπαστεργίου και Βυτόγιαννης, επισκέφτηκαν  το Σχολείο μας προκειμένου να συζητήσουν με τα παιδιά της ομάδας και να τους δώσουν πολύτιμες συμβουλές καθώς είναι και οι δύο επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Η ομάδα του σχολείου μας που ανέλαβε την φετινή εικονική επιχείρηση απαρτίζεται κυρίως από μέλη του Ομίλου Ρομποτικής και Κινηματογράφου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Σούλα Νικολέτα, την κ. Βάγγου Ευφροσύνη, την κ. Μπασμπανέλου Ελένη και την κ. Αποστόλου Μαριάννα. Οι μικροί προγραμματιστές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό προϊόν μέτρησης του διοξειδίου του άνθρακα που βρίσκεται στην  ατμόσφαιρα και στον αέρα που αναπνέουμε. Τα παιδιά σκέφτηκαν ότι ένας μετρητής διοξειδίου του άνθρακα θα ήταν χρήσιμος τόσο για σχολικές αίθουσες, αίθουσες αναμονής, καταστήματα, εστιατόρια κλπ, καθώς θα δίνει την δυνατότητα της παρακολούθησης της καθαρότητας του αέρα  δίνοντας ενδείξεις για την επιβάρυνση σε διοξείδιο του άνθρακα και μικροσωματίδια.

Η τελευταία πανδημία έδειξε καθαρά ότι, όταν η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται με διοξείδιο του άνθρακα είναι προφανές ότι κινδυνεύουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στον ίδιο χώρο από μεταδόσεις ιών ή σωματίδια που μπορούν να βλάψουν το αναπνευστικό σύστημα. Ο μετρητής αυτός συνδέεται με έξυπνες συσκευές όπως το κινητό τηλέφωνο, και μπορεί να συνδεθεί με τον ιονιστή αέρα, ξεκινώντας την λειτουργία τους όταν τα επίπεδα επιβάρυνσης στον αέρα του εσωτερικού μας χώρου, γίνονται επικίνδυνα για την υγεία μας.

Η ομάδα των παιδιών παρουσίασε το προϊόν και έκανε μια επίδειξη της λειτουργίας του στους 2 μέντορες οι οποίοι με πολύ προσοχή άκουσαν τα παιδιά επισημαίνοντας με την σειρά τους και τις δικές τους τοποθετήσεις. Τα παιδιά της ομάδας έκαναν πολλές ερωτήσεις και ενθουσιάστηκαν με την πραγματικά ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση αποκομίζοντας πολλά για την εικονική επιχείρησή τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Βυτόγιαννη που ταξίδεψε από την Αθήνα ειδικά για να επισκεφτεί το σχολείο μας και φυσικά τον κύριο Παπαστεργίου, που ανταποκρίνεται πάντα σε κάθε κάλεσμα με μεγάλη προθυμία.

Το διαφημιστικό μήνυμα της επιχείρησης CO2MAQ μπορείτε να το δείτε εδώ:

Υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για το Πειραματικό Σχολείο συνεχίζονται μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 το μεσημέρι. Μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση των Πειραματικών Σχολείων, θα πρέπει να κάνουν τη δήλωση τους, στον εδώ.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή