Οι «καλικάντζαροι» άρχισαν να «γδύνουν» το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας!

Αφού ανακαινίσθηκε και καλλωπίστηκε ο χώρος, οι εργαζόμενοι άρχισαν να βλέπουν τα διακοσμητικά να εξαφανίζονται…

Το μυστήριο των Καλικαντζάρων φαίνεται ότι ζούνε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. Όπως αναφέρει σε επιστολή του εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας, ο χώρος αναμονής που έχει διαμορφωθεί σαν ένα τετράστερο ξενοδοχείο, ενισχύθηκε με διακοσμητικά που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η διοίκηση πρόσθεσε για την γίνει ακόμη πιο όμορφος.

Έλα όμως που ο χρόνος τον καλικαντζάρων πλησιάζει… και τα διακοσμητικά αρχίζουν να κάνουν φτερά! Ο καταγγέλλων πάντως αντιμετωπίζει με αρκετή δόση χιούμορ την κατάσταση, η οποία όμως είναι από μόνη της ένα δείγμα γραφής ότι συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε στραβό γιαλό τόσο ως χώρα όσο και ως κοινωνία.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής-καταγγελίας:

«Τον τελευταίο, αρκετό, καιρό, όλοι, είτε έχουμε δει είτε έχουμε μάθει ότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας της πόλης μας τόσο με μεγάλες παρεμβάσεις όσο και με μικρές πινελιές (με όλη τη σημασία της λέξης χάρει και στις όμορφες τοιχογραφίες) που κάνουν την διαφορά.

Και όλα αυτά για να γίνει ο χώρος του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας ακόμα πιο φιλικός προς τον ασθενή, ακόμα πιο ευχάριστος προς τον εργαζόμενο. Υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών που κάνει λόγο για όλα αυτά. Αναβαθμίσεις γίνονται και με αφορμή τις εκάστοτε χρονικές περιόδους, όπως είναι τα Χριστούγεννα. Έτσι λοιπόν, μιας και οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, το προσωπικό του Κ.Υ. με μεράκι προχώρησε σε στολισμό και γενικότερο καλλωπισμό των εσωτερικών χώρων του Κ.Υ.

Πριν όμως προλάβουν τα Χριστούγεννα να κάνουν είσοδο, πρόλαβαν και έκαναν την εμφάνιση τους στο Κ.Υ. κάποιοι “καλικάντζαροι”… Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησαν οι διακοσμητικές παρεμβάσεις που προανέφερα, εορταστικές και μη, με τους διάφορους παρευρισκόμενους να σχολιάζουν θετικά την κίνηση αυτή. Ωστόσο, ο Έλληνας καλικάντζαρος δεν θα μπορούσε να μην βάλει το χέρι του κι εκεί.

Λοιπόν, προς έκπληξη όλων όσων το παρατήρησαν, λίγη ώρα αργότερα από την προσθήκη των διακοσμητικών αντικειμένων άρχισαν να διακρίνονται απώλειες σε διακοσμητικά αντικείμενα με πιο ιδιαίτερη αυτή της εξαφάνισης των κλαδιών/φτερών από ένα βάζο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που παραθέτω. Φυσικά, και ειδικά αν κάνουμε λόγο για απώλειες – φθορές, δεν πρόκειται μόνο για τις εορταστικές παρεμβάσεις, μιας και τα νέα έπιπλα που αντικατέστησαν τα παλιά πριν από 1 μήνα και πλέον αλλάζουν εντελώς την εικόνα στους χώρους αναμονής ήδη παρουσιάζουν φθορές όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Ο λόγος για αυτό το σχόλιο είναι η απογοήτευση που νιώθεις όταν κάνεις μια φιλότιμη προσπάθεια για βελτίωση προς όφελος όλων και παρ’ όλα αυτά η νοοτροπία και η αχαριστία κάποιων (πολλών) την καταστρέφει! Μπορεί ως συμβάν να θεωρηθεί “μικρό” και ασήμαντο όμως κάλλιστα μπορεί να μεταφερθεί και σε μεγαλύτερο επίπεδο, σε δημόσια έργα και παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών που τελικά από αυτούς τους ίδιους, πολλούς ή και λίγους, καταστρέφονται!

Κάποιος ευσυνείδητος εργαζόμενος του Κ.Υ. Καλαμπάκας»

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …