Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι «καλοί» και οι «κακοί» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου.

Μου αρέσουν πολύ τα ιστορικά ντοκιμαντέρ και γι αυτό έχω δει αρκετά στο Netflix για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μου κάνει εντύπωση, όταν δεν ξέρεις ποιος ξεκίνησε τον Πόλεμο, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιοι είναι οι «καλοί» και ποιοι είναι οι «κακοί» στον Πόλεμο.

Εντάξει ξέρουμε, οι κακοί ήταν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Ιάπωνες και οι καλοί ήταν οι Σύμμαχοι, με πρώτους τους Άγγλους και τους Αμερικανούς και μετά τον Ιούνιο του 1941, και τους Σοβιετικούς.

Ας ξεκινήσουμε με τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες.

Οι «κακοί» Ιάπωνες σκότωσαν 2.500 χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες στο Περλ Χάρμπορ και στην συνέχεια αρκετές χιλιάδες στρατιωτών στις μάχες στα νησιά του Ειρηνικού.

Οι «καλοί» Αμερικανοί και αυτοί σκότωσαν περισσότερες χιλιάδες Ιάπωνες στρατιώτες αλλά βομβάρδισαν και πόλεις στην Ιαπωνία.

Σε μια μόνο επιδρομή στο Τόκιο ισοπέδωσαν μια μεγάλη περιοχή της πόλης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 100.000 άνθρωποι.

Και αυτοί δεν ήταν μόνο στρατιώτες αλλά και γέροι, γυναίκες και παιδιά. Με τις ατομικές βόμβες που έριξαν στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Δηλαδή οι «καλοί» Αμερικανοί» σκότωσαν με πρόχειρους υπολογισμούς 30 φορές περισσότερους Ιάπωνες, από τους Αμερικανούς που σκότωσαν οι «κακοί» Ιάπωνες» !

Οι «κακοί» σκότωσαν μόνο στρατιώτες, ενώ οι «καλοί» σκότωσαν και πολλές γυναίκες και παιδιά.

Μια νύχτα οι «κακοί» Γερμανοί βομβάρδιζαν το Λονδίνο, την άλλη νύχτα οι «καλοί» Άγγλοι βομβάρδιζαν το Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Σε ένα μόνο νυχτερινό βομβαρδισμό της πόλης Δρέσδης της Γερμανίας σκοτώθηκαν 36.000 άνθρωποι.

Και, ω της υποκρισίας.

Διάβαζα στο βιβλίο «Ο αιώνας του μίσους» ενός Άγγλου ιστορικού, ότι αυτοί οι βομβαρδισμοί είχαν ποιοτική διαφορά από τους βομβαρδισμούς των Γερμανών, επειδή ο Άγγλος πιλότος όταν άφηνε τις βόμβες να πέσουν δεν ένοιωθε μίσος γι αυτούς που ήταν κάτω και σκοτωνόντουσαν !

Οι «κακοί» Ιάπωνες σε μια πλατεία του Πεκίνου βίασαν τόσο πολλές Κινέζες ώστε αυτό το γεγονός έμεινε στην ιστορία.

Και μάλιστα απορούν κάποιοι ιστορικοί πως γίνεται αφού μισούσαν τους Κινέζους τόσο πολύ, να τους κάμνουν με τους βιασμούς δώρο τα γονίδιά τους.

Οι «καλοί» Σοβιετικοί άφησαν με τους βιασμούς έγκυες 500.000 Γερμανίδες και τις έδωσε ευλογία ο Πάπας να κάνουν έκτρωση.

Άρα οι Σοβιετικοί στρατιώτες βίασαν τουλάχιστον τριπλάσιες Γερμανίδες, δηλαδή απλά βίαζαν κάθε Γερμανίδα που έβρισκαν μπροστά τους.

Το τραγικό αστείο είναι, όταν απελευθέρωναν την Σερβία βίαζαν τις Σερβίδες.

Και στην διαμαρτυρία των Σέρβων αξιωματικών ότι είναι Σύμμαχοι απάντησαν οι Στρατηγοί του κόκκινου στρατού, μπορεί να είναι Σύμμαχοι αλλά δεν γίνεται να μην ικανοποιήσουν οι Σοβιετικοί στρατιώτες τις σεξουαλικές τους επιθυμίες !

Δηλαδή με απλά λόγια οι «καλοί» Σύμμαχοι συχνά έκαμναν πολύ μεγαλύτερα εγκλήματα από τους «κακούς» του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Δεν λογάριασαν οι «καλοί» την εντολή του Θεού στο Ευαγγέλιο «Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω Πονηρώ» (Ματθ.5,39).

Γιατί αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνεις χειρότερος από τον Πονηρό και να χάσεις και το δίκιο που είχες.

Κι αν τελικά είσαι πραγματικά καλός θα πολεμήσει μαζί σου Κύριος ο Θεός. «Δίκασον Κύριε τους αδικούντας με, πολέμησον τους πολεμούντας με» (Ψαλμ.34,1).

Πραγματικά καλοί ήσαν οι Έλληνες στρατιώτες στον πόλεμο της Αλβανίας, γι αυτό και είχαν την Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Πριν χρόνια με τα αυτιά μου άκουσα στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος τον ήρωα του έπους του 1940 Ανθυπασπιστή Νικόλαο Γκάτζαρο, ο οποίος κλαίγοντας μας διηγιόταν πως του εμφανίστηκε η Παναγία πάνω στα βουνά της Αλβανίας και του είπε ότι ο πόλεμος ενάντια στην Ελλάδα είναι άδικος και η Ελλάδα θα νικήσει! 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή