Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι Καραγκούνηδες των Τρικάλων έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Μέλη, εκπρόσωποι και φίλοι συναντήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές και συζήτησαν για τον προγραμματισμό των δράσεων του νέου έτους. Η εκδήλωση άρχισε με την τελετή ευλογίας της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πάτερ Νικόλαο Χανίκα και τους ψαλμούς της ομήγυρης σε κατανυκτικό ύφος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του δευτεροβάθμιου φορέα της Ε.Κ.Ν.Τ. Αντώνης Παπαμιχαήλ καλωσόρισε το κοινό αναφέρθηκε στις διαδικασίες και το σκοπό ίδρυσης, και προχώρησε σε σύντομη αναφορά των μέχρι τώρα δράσεων και επιτυχιών της Ένωσης. Τονίζοντας τις ιδέες που διέπουν τη λειτουργία της Ένωσης είπε:

«Το σύνθημά μας είναι η ισχύς εν τη ενώσει, και το καινοτόμο στοιχείο μας είναι η ισότητα μεταξύ των Συλλόγων μελών της στη λήψη των αποφάσεων. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εκπρόσωποι όλων των συλλόγων μελών της ένωσης και όχι μόνο του τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία καλούνται να συντονίζουν μόνο την υλοποίηση των αποφάσεων. Όλοι μαζί αποτελούμε ένα ισχυρό δευτεροβάθμιο όργανο και προχωρούμε δυναμικά και μπορούμε έτσι να επιτύχουμε τους στόχους μας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

Ο κ. Παπαμιχαήλ αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις που προσβλέπει η Ε.Κ.Ν.Τ. για το 2023 όπου και ανακοίνωσε για τη μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζεται για τις 25 Ιουνίου 2023 με θέμα το Μεγάλο Πανηγύρι των Καραγκούνηδων. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στα έθιμα των Καραγκούνικων παραδόσεων που αφορούν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και που προκάλεσαν σε όλους κοινή αντίδραση νοσταλγίας και τέλος να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες αλλά και να ευχηθεί καλή επιτυχία – ενόψει εκλογών – σε όλους τους υποψήφιους που τίμησαν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ευχαρίστησης, για το οποίο μερίμνησαν οι Γραμματέας της Ένωσης Γρηγορίου Ευαγγελία και η ταμίας Γκουλιοπούλου Στέλλα με τις εκπροσώπους των συλλόγων μελλών της Ε.Κ.Ν.Τ.

Ο τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν ο γνωστός και δημοφιλής πρώην καταστηματάρχης ηλεκτρικών ειδών και συσκευών Αντών Ευαγγ Παπαμιχαήλ. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε δώρο συμβολικό – ένα κεντημένο Καραγκούνικο Κεφαλομάντηλο – το οποίο παρέλαβε με χαρά ο τυχερός να το προσφέρει στη γυναίκα του.

Την κοπή της πίτας τίμησαν με την παρουσία τους όλες οι επίσημες αρχές της πόλης και υποψήφιοι άρχοντες.

Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Γακόπουλος Χρήστος και Μπάρδας Ντίνος, οι βουλευτές, νυν Παπαδόπουλος Σάκης, Παπακώστα Κατερίνα και Λιούτας Αθανάσιος και πρώην Βλαχογιάννης Ηλίας και Σιμορέλης Χρίστος, οι υποψήφιες Ιωάννα Καρρά και Ξάνθη Χαρά, επίσης ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου αστυνομικών Αριστοτέλης Σιακαβάρας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φωτάδας καθώς και οι πρόεδροι των πολιτιστικών Συλλόγων μελών της Ένωσης. Επίσης χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε ο Υπουργος Περιβάλλοντος Σκρέκας Κώστας, ο οποίος λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Η Ε.Κ.Ν.Τ. ευχαριστεί θερμά όλους και εύχεται Καλή χρονιά, χαρά, ευτυχία, ευδαιμονία σε όλο τον κόσμο για το νέο έτος.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή