Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι κορυφαίοι πιλότοι της Nissan e.dams, επιστρέφουν δριμύτεροι στη νέα σεζόν της Formula E

Οι Buemi και Rowland,  είναι πανέτοιμοι να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους για την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan, με ολοένα και περισσότερους λάτρεις του σπορ, στην έκτη σεζόν.

Οι πιλότοι  της Nissan e.dams, Sebastien Buemi και Oliver Rowland, θα επιστρέψουν για την επόμενη σεζόν της Formula E, μετά από ένα ντεμπούτο με πολλά ρεκόρ.

Το ντουέτο  των πιλότων, θα συνεχίσει να επιδεικνύει τη δύναμη και τις επιδόσεις  της τεχνολογίας  των ηλεκτροκίνητων  οχημάτων μηδενικών εκπομπών της Nissan,  κατά τη διάρκεια της έκτης σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E. Η νέα σεζόν ξεκινά με διπλή αγωνιστική στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στις 22-23 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν αγώνες  στο Σαντιάγκο της Χιλής, στην  Πόλη του Μεξικό, το  Χονγκ Κονγκ, την Ρώμη, το Παρίσι, τη Σεούλ, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη. Το “κλείσιμο” της νέας σεζόν θα ολοκληρωθεί με διπλούς αγώνες στο  Λονδίνο, στις 25-26 Ιουλίου του επόμενου έτους.

Στην περασμένη σεζόν, Buemi και Rowland,  κατάφεραν να κατακτήσουν μια σειρά από εκπληκτικές επιδόσεις. Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα στην προηγούμενη σεζόν, μετά από 13 αγώνες σε 12 πόλεις σε όλο τον κόσμο, η Nissan μετράει 6 νίκες επί του podium, έξι pole positions (οι περισσότερες από οποιαδήποτε ομάδα) και 16 Super Pole αθροιστικά για Buemi  και Rowland, καθιστώντας την Nissan e.dams την καλύτερη ομάδα στα προκριματικά του πρωταθλήματος.

Ως ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων  οχημάτων στην Ευρώπη, η Nissan συμμετέχει  στη Formula E,  για να αποδείξει την ισχύ και την απόδοση της τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, καθώς αποτελούν  βασικό πυλώνα του οράματος  Nissan Intelligent Mobility.

“Ο Sebastien κατέχει τη δεύτερη θέση στην πέμπτη σεζόν και η συμπεριφορά του ως μέλους της ομάδας, τον κατέστησε μια εύκολη επιλογή για εμάς, στην έκτη σεζόν “, δήλωσε ο Michael Carcamo, παγκόσμιος διευθυντής μηχανοκίνητων σπορ της Nissan. “Ο Oliver αποδείχθηκε ότι μαθαίνει γρήγορα  και σύντομα συνηθίσαμε να βλέπουμε το όνομά του στην κορυφή της χρονικής κατάταξης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε έναν εξαιρετικό συνδυασμό οδηγών.”

Ο Sebastien Buemi κέρδισε την πρώτη νίκη της Nissan e.dams, στον προτελευταίο αγώνα της προηγούμενης σεζόν, στους δρόμους του Μπρούκλιν,  καθώς η πέμπτη σεζόν ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Νέα Υόρκη.  Με τέσσερις διαδοχικές νίκες στο βάθρο, ο Ελβετός οδηγός  κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Ως η πρώτη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία  που συμμετέχει στην Formula E,  η Nissan θα αξιοποιήσει την αποδεδειγμένη  εμπειρία και πρωτοκαθεδρία της, σε παγκόσμια κλίμακα, στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, έχοντας πουλήσει πάνω από 400.000 Nissan LEAF,  από τη έναρξη διάθεσής του μοντέλου,  το 2010.

 

 

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή