Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο πάρκο «Κυκλοφοριακής Αγωγής»

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», η Α΄τάξη του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων επισκέφθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Τρικάλων.

Τα  «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση και στόχος τους είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης στους μαθητές και στις μαθήτριες». Τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» περιέχουν 4 βασικές ενότητες (Ζω καλύτερα, Φροντίζω το Περιβάλλον, Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ, Δημιουργώ και Καινοτομώ), οι οποίες περιέχουν επί μέρους κεφάλαια και υλοποιούνται σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Περισσότερα στον  παρακάτω σύνδεσμο.

http://iep.edu.gr/el/psifiako-apothetirio/skill-labs

Το  πρόγραμμα  «Κυκλοφορώ με ασφάλεια», της θεματικής «ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»,  αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενσυνείδητης και υπεύθυνης χρήσης του οδικού δικτύου  και στην ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη διαπραγμάτευση του ζητήματος της εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια, καθόσον εξετάζει όλες τις παραμέτρους (πινακίδες σήμανσης, συμπεριφορά του πεζού, συμπεριφορά του ποδηλάτη, συμπεριφορά του επιβάτη, ασφαλής μετακίνηση από και προς το σχολείο και στις καθημερινές μετακινήσεις των μαθητών/τριών).

Οι αυθεντικές καταστάσεις κυκλοφοριακών συνθηκών που επικρατούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αξιοποιήθηκαν  για να υλοποιηθούν δραστηριότητες σε παιγνιώδη μορφή για την κυκλοφοριακή αγωγή. Οι μαθητές/τριες με απλές δημιουργικές δραστηριότητες κυκλοφοριακής αγωγής και παιχνίδια εξοικείωσης κατάφεραν να μεταβούν  ομαλά από τη θεωρία στην πράξη. Παράλληλα ανέπτυξαν  δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, επίλυσης οδικών προβλημάτων, αυτορρύθμισης  συμπεριφοράς και ελέγχου συναισθημάτων.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί τους υπεύθυνους του Πάρκου για την πλήρη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του προγράμματος καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.  κ. Παρδάλη Βασίλειο, συντονιστή, Βακουφτσή Παναγιώτα, Γιαντσίδου Μαρία, Μπαλογιάννη Ουρανία και Τσακίρη Απόστολο που οργάνωσαν αυτήν την επίσκεψη και έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές/τριές μας να προσεγγίσουν τη γνώση διαθεματικά και βιωματικά.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή